maanantai 21. marraskuuta 2016

Herrasväen pikkuleivät

Herrasväen pikkuleivät on klassikko joka ei petä koskaan. Tämä resepti on vanha ja tällä leivottiin mm.siskoni ylioppilasjuhliin pikkuleivät. Herkkua! Tämä päivä on ollut ehkä pimein ikinä, enkä saanut oikein hyviä kuvia millään otettua.










200g voita
1 1/4 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

kiinteää hilloa/marmeladia
Erikoishienoa sokeria



Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet sekaisin. Lisää kananmuna sokerimuna vaahtoon. Sihtaa jauhot joukkoon sekoittaen. Pyöräytä taikina tasaiseksi ja laita kelmuun jääkaappiin noin tunnin ajaksi. Kauli taikina n.4mm paksuiseksi osissa. Ota muotilla (halk.n.4cm)pikkuleipiä leivinpaperoidulle pellille. Paina ja pyöräytä ja nosta muotilla leivinparin päälle. Näin et joudu turhia siirtelemään ja pikkuleivät pysyy tasaisina. Paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes reunat saa hieman väriä. Väri tulee reunoihin nopeasti. Älä mene kauas uunilta. Pursota jäähtyneisiin pikkuleipiin kiinteä marmeladi/hillo. Paina toinen uoli kanneksi ja sokeroi.


Kokeilussa pian piparkakkutaikina ja siitä kauniit koristeet. Toivotaan aurinkoa ensiviikkoon sillä silloin on leipurilla ansaittu loma 😀😀😀

2 kommenttia: