keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Suklaakakku

Tein miehen syntymäpäivän kunniaksi pitkästä aikaa suklaakakkua. Kakun pohja ei mielestäni ollut mikään kovin kummoinen, mutta täyte oli kyllä hyvää. Ohje on mukaeltu kirjasta jossa oli juuri näitä jenkeistä tuttuja makeita ja tuhteja leivonnaisia. Tätä kakkua ei kyllä tarvita kuin pieni pala tyydyttämään makeannälkää. Mutta säilyyhän tämä kauan ja siksi sopii vaikka kevään juhlapöytään. Pohjan vain vaihtaisin. Tässä yksi hyvä suklaakakkupohja.







175g voita
175g( ruokokide)sokeria
3 kananmunaa
3 rkl glukoosisiirappia
175g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhoja
40g kaakaojauhetta
50g mantelirouhetta


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekaan. Lisää joukkoon myös glukoosisiirappi ja mantelirouhe. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää sihdaten joukkoon. Jaa kahteen 20cm vuokaan. Paista 180 asteessa noin puoli tuntia.

Jos haluat korkeamman kakun niin tee ohje 1,5 kertaisena.


Kuorrute:

225g tummaa suklaata
225g voita
5 rkl kondensoitua maitoa, suklaa tai tavallista
50g fariinisokeria
vaniljasokeria/vanilja- aromia

Pane kattilaan kaiki kuorrutteen aineet. Anna lämmetä hiljalleen kunnes kaikki aineet on sulaneet. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin tunniksi tai kunnes seos on levitettävää.


Kakun kokoaminen:

Ota pohjat vuoista pois. Laita pohja tarjoilulautaselle. Pohjia voi vähän kostuttaa. Levitä kuorrutetta pohjan päälle. Aseta toinen pohja päälle ja laita hetkeksi kylmään. Hieman jähmettynyt kakku on helpompi kuorruttaa. Levitä loppu kuorrute kauttaaltaan kakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla.

2 kommenttia: