keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Talven maku, Sari Spåra

Sain ilokseni arvostelukappaleen tästä syksyisiä ja talvisia reseptejä esittelevästä kirjasta. Sarin esikoiskirja Meren maku oli kovasti mieleeni ja löysi paikkansa leivontakirjojen kanssa kirjahyllystä. Tosin kirjahyllyyn opus ei tosiaankaan ole jäänyt pölyyntymään vaan haen useinkin kirjasta vaihtelua perheen ruokiin.
Kirjassa on edeltäjänsä mukaan tunnelmalliset kuvat sekä tarinoita reseptien välissä. Tästä syystä tuntuukin kuin olisin samassa pöydässä nauttimassa hyvästä ruoasta. Reseptit on selkeitä arkiruokia, mutta mukana on myös juhlapöytään sopivia ruokia ja ns.viikonlopun parempia reseptejä kun tekee mieli nähdä hiukan enemmän vaivaa ruoan eteen. Leipurina kiinnostuin tietysti myös leivontaohjeista joita olikin mukava määrä. Kuorrutettu banaanikakku menee seuraavaksi testiin ja jälkkäreistä vanhanajan suklaavanukas varmasti vie kielen mennessään.


Myöskään säilöntää ei ole unohdettu ja itse ihastuin pikkelöityihin punasipuleihin. Tykkään kovasti punasipulista ja varmasti maistuisi esimerkiksi pihvin kanssa. Arkisiin ruokiin ajattelin vaihteluna kokeilla mammanjauheliha perunavuokaa sekä paneroituja broilerin fileepihvejä. Merimiehen pihvi olisi varmasti ihana pakkaspäivän ruoka ja lapskoussipaistos näytti todella hyvälle. Kirjasta löytyy makeisohjeita joulua ajatellen ja miksei muulloinkin.


Kiitos Sarille! Ihan mahtava kirja jälleen. "Kohdistan katseeni taivaalle ja etsin tutut tähdet. Ne sykkivät kaukaista valoa minulle. Sydän melkein salpautuu, kun hetki tuntuu pysähtyvän. Tähtien asennoissa ja taivaan mystisessä sinessä on jotain niin ikiaikaista.
"Hangessa hehkuu pimeässäkin taivas ja tähdet. Yhteen pieneen lumihiutaleeseen on piiloutunut kaikki maailman tähdet, niin puhtaana ja kirkkaana se loistaa. Kasvava kuu on ehkä pimeimmillään nyt, mutta minulle se näyttäytyy enemmän kuin koskaan"


3 kommenttia:

 1. Pitäis itsekkin ostaa leipomis ym. kirjoja , eikä vaan aina katsoa ohjeita netistä tai tehä niitä samoja. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit ja liityit lukijaksi :) Kirjoja tulee kyllä paljon luettua ja uutta inspiraatiota on hyvä lähteä etsimään omiin kokeiluihin.

   Poista
 2. Kiitos Maarit! Kiva kuulla, että olet "löytänyt" kirjat ja ne ovat tuoneet iloa <3

  VastaaPoista