perjantai 1. tammikuuta 2016

Suklaamansikkahyydykekakku

Tällaisella kakulla herkuteltiin tänään juhlistaen Uutta Vuotta 2016! Hyydykekakku on ihan "perus", mutta hyvää ja suklaa tietysti kruunasi maun. Laitan ohjeen kuitenkin tähän sillä kakku oli oikein maistuva tyyliin "mitäjääkaapistalöytyy"...

Koristeluun sain inspiraatiota iltalehden jutusta jossa koristeltiin vähän uudella tavalla ja runsaasti kakkuja. Suklaa konvehteja ja karkkeja yms. oli käytetty paljon ja tuollaisia sulatetusta suklaata tehtyjä koristeita. Harmi kyllä en löytänyt sivua enää. Vinkatkaa jos tiedätte oliko tekijällä blogi yms. sivut. Tällainen koristelu sopii mahtavasti uuteen vuoteen ja muutenkin siihen saa upotettua kivasti kaikenlaisia suklaanjämiä. Lisäsin vielä  päälle suklaakonvehteja joita joulusta jäi. Tietysti mitä korkeampi kakku niin sen näyttävemmäksi muodostuu koristelu. Oma kakkuni jäi hieman matalaksi.









20cm vuokaan

1 prk Valio lime valkosuklaa rahkaa
1 prk Valio vaniljarahkaa
2 dl kermaa
400g soseutettua mansikkaa
5 liivatetta
(sokeria)



Aseta kääretorttupohja irtoreunaisen vuoan pohjalle. Laita reunakalvo jos haluat käyttää. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää siihen rahkat. Lisää sokeria maun mukaan. Kääntele joukkoon mansikkasose. Jätä hieman sosetta johon voit lisätä liivatteet. Kuumenna sose ja lisää liivatteet. Jäähdytä ja kaada joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada sitten massa irtoreunaiseen vuokaan. Laita kylmään hyytymään. Valmista suklaa ganaghe. Jäähdytä hyvin. Kaada varovasti kakun päälle ja levitä pletilla myös reunojen yli. Laita viileään. Valmista koristeet.





1 kääretorttupohja halk. 18cm





Suklaa ganache:

1 dl kermaa
100g suklaata
nokare voita

Kiehauta kuohukerma ja ota kattila liedeltä. Pilko sekaan tumma suklaa ja anna suklaan sulaa. Sekoittele kunnes seos on aivan tasaista. Lisää nokare voita. Kaada kakun päälle ja levitä paletilla keskeltä reunoille.


Suklaa koristeet:

Sulata suklaa varoen mikrossa pienissä erissä. Kaada suklaa leivinpaperin päälle ja levitä paletilla tasaiseksi ja ohuemmaksi. Ripottele päälle koristeita tai esim. värjättyä valkosuklaata. Anna jäähtyä. Laita veitsi kuuman veden alle ja pyyhi kuivaksi. Paloittele suklaa ja koristele kakku.











5 kommenttia:

  1. Kaunis kakku, ja kaikki missä on suklaata on aina hyvää! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  2. Tarkoitit varmaan tätä artikkelia: http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-1450776479176.html

    Katselin nimittäin itsekin noita ihastuksissani. :)

    Tykkään noista valmistamistasi suklaakolmioista tuossa kakun päällä. Näyttävä koristelu!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Just tuota tarkotin! :)

    VastaaPoista
  4. No ompa upea ja herkullisen näköinen! Menee kokeiltavien listalle...sitten kun joskus on taas herkkujen aika.:)

    VastaaPoista