sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Runebergin piirakka

Runebergintorttu muotoutui piiraaksi. Aivan ihanaa herkkua ja maku minusta todella lähellä aitoa oikeaa. Karvasmantelin maku jakaa mielipiteitä, mutta tässä se kyllä kruunaa leivonnaisen ja kyllähän se minusta runebergintorttuun kuuluu..Mitä mieltä sinä olet?

Kannattaa antaa piirakan jäähtyä hyvin ennen pursotusta sillä muuten käy niinkuin minulle..nopeasti koitin laittaa piiraan jääkaappiin, mutta liian myöhäistä..












2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl intiaanisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl keksin/piparinmuruja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
2 tippaa karvasmanteliaromia
Kourallinen vadelmia



Sekoita ensin kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vuorotellen kerma, margariini ja kuivat aineet. Levitä piirasvuokaan ja ripottele vadelmat päälle. Paista 200 asteessa kunnes kypsää n.30-35 min. Anna jäähtyä kokonaan ennen koristelua. Levitä päälle reilusti vadelmamarmeladia. Valmista pikeeri ja pursota kuvioita hillon päälle.



Kuorrutus:

Vadelmamarmeladia
Pikeeriä

Ohje löytyy mm. Täältä

2 kommenttia:

  1. Kaunis piirakka ja maut löytyvät varmasti hyvin tuossakin muodossa! :)
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
  2. Voin kertoa että kyllä maistui liiankin hyvin :)

    VastaaPoista