lauantai 21. maaliskuuta 2015

Rahkapiirakka persikasta

Perinteinen pääsiäisleivonnainen on tietenkin rahkapiirakka. Olen tosi iloinen kun voin jakaa tämän vanhan reseptin teille. Tämä torttu on erittäin mehevä ja maukas! Täytettä tulee runsaasti ja meinasikin käydä niin, että tortun reunat eivät oikein riittäneet. Käytä siis korkeampaa vuokaa tai käytä hieman vähemmän rahkaa..





Pohja:

100g voita/margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

500g (400g) maitorahkaa
2 dl kermaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
puolen sitruunan mehu
vaniljasokeria/vaniljamyllystä muutama kierros

Päälle:

Säilykepersikkaa ( 2 pientä purkkia/ 1 iso)
mantelilastuja

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita muna joukkoon sekä vehnäjauhot. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 175 asteessa n.10-15 min. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Laita säilykehedelmät sekä mantelilastut päälle. Osan persikoista voi pieniä ja osan laittaa kokonaisena. paista vielä n. 45min kunnes piiraan pinta on hyytynyt. Herkuttele! <3

1 kommentti:

  1. Nam! Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä! Mulla on mummon peruja niin ihana ohje rahkapiirakkaan, että pitäiskin taas tehdä. Pohjaan tulee mm. perunaa ja päälle Isabella-jogurttia ja persikkaa.. <3

    VastaaPoista