perjantai 6. helmikuuta 2015

Hedelmäkakkua + vinkki raikkaaseen täytteeseen

Tämä hedelmäkakku matkasi viikko sitten aikas lyhyellä varoitusajalla toiveesta kahvipöytään. Toivottiin jotain perinteistä, kermakakkua jossa ei kuitenkaan saisi olla liikaa kermaa. Hedelmät valittiin mauksi päälle ja väliin. Ostin joku aika sitten pakastealtaasta pirkan hedelmäsmoothie aineita, mutta meillä ei oikein lämmetty moiseen. Päätin, että kokeilen joku kerta sitä leivontaan. Kokeilin tehdä smoothie aineista hilloa ja voi kun se oli todella hyvää! Varmasti sopisi myös moussekakkuun. Sain kakusta kovasti kehuja ja uskallan suositella kokeilemaan..





4 munan kakkupohja

n.200g Pirkka hedelmä smoothie aineita
2,5 dl kermaa
200g rahkaa
tomusokeria maun mukaan
vaniljasokeria

päälle erilaisia hedelmiä (päärynä, persikka, ananas, mandariini, viinirypäle)
hyytelösokeri
(Kermaa)

Valmista smoothie aineista löysä hillo. Laita hedelmäpalat kattilaan ja lisää hieman hillo/marmeladisokeria ja keittele hilloksi. Jäähdytä. Täytä kakku hillolla ja kerma/rahkalla. Laita kakun päälle ohut kerros hilloa/marmeladia. Valuta hedelmät jos käytät säilykkeitä. Lohko hedelmät ja asettele ne kakun päälle. Jätä reunoille tilaa kermapursotuksille. Tee hyytelö pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä hieman. Sivele hyytelösokeri hedelmien päälle. Laita kakku jääkaappiin. Vatkaa kermaa kuorrutusta varten. Levitä ensin ohuelti kermaa kakun sivuille. Lisää sitten niin että kakku on kauttaaltaan kerman peitossa. Tasoita paletilla. Tee pursotukset reunoille ja koristele.


3 kommenttia:

  1. Tosi hieno kakku! Jotenkin tuntuu, että tollaiset perinteiset raikkaat hedelmäkermakakut ovat jääneet kokonaan unhoituksiin. Olisinkohan itse päässyt kerran tekemään koulussa sellaisen. Se on vähän harmi. Ei ole tullut mieleeni ollenkaan, että noita smoothieaineksia voisi käyttää täytehillojen keittelyyn. Talteen laitan tämän, että muistan joskus myöhemmin vielä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Kyllä kermakakku on pahasti nyt epätrendikäs kakku! mutta raikas se on ja niin hyvää..Hyvää palautetta tuli mausta ja aion kyllä uudestaankin kokeilla smoothie aineita leipomuksiin..

    VastaaPoista
  3. Ihana ja niin raikkaan näköinen! Hedelmäkakku on yksi parhaimmista täytekakuista. Nykyään on niin in nuo massakakut, että perinteisiä herkkuja näkyy vähemmän, vaikka ne olisivatkin paremman makuisia. ;)

    VastaaPoista