perjantai 19. joulukuuta 2014

Valkosuklaamoussekakku punaherukkakiilteellä

Jouluinen kakku syntyy piparista, valkosuklaasta ja punaherukasta. Vielä muutama ohje odottaa julkaisua ja sitten rauhoitutaan joulun viettoon!






Pohja:

250g pipareita ja digestivekeksejä
100g margariinia

Täyte:

4 dl kermaa
300g tuorejuustoa
300g mascarponea
300g valkosuklaata
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatetta
1/2 dl sitruunanmehua

Kiille:

3 dl punaherukkamehua sokeroituna
4 liivatetta
 (punaista pastaväriä)

 Leikkaa irtoreunan kokoinen leivinpaperi vuoan pohjalle halk.26cm. Jos käytät reunakalvoja niin laita ne reunoille ennen täyttöä. Sulata voi ja pipari/digestivemuru ja painele irtoreunavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä. Yhdistä kerma-tuorejuustoseokseen. Mausta sokerilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kiehauta sitruunanmehu ja liuota liivatteet sekaan. Anna jäähtyä ja kaada koko ajan vatkaten massan sekaan. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi. Valmista kiille ja kaada hyvin jäähtyneenä varovasti pinnalle. Laita hetkeksi jääkaappiin ja kun kiille on hyytynyt niin koristele mielesi mukaan.

Vinkki! siistit reunat saat myös ilman reunakalvoja. Sivele vuoan sisäpuoli öljyllä ja vuoraa tomusokerilla.

Vinkki! Tee raapalla kuvioita ennenkuin laitat kakun hyytymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti