tiistai 23. joulukuuta 2014

Kentakilainen Kahvikakku ja hyvän joulun toivotus!

Tämä ohje on vanha kouluajoilta ja luulenpa, että monisteen ja tekstin perusteella ohje oli vanha jo ennenkun sen sain käsiini. Vanhassa vara parempi ainakin tässä kohtaa :) Kiirehän siinä tuli tuossa kuorrutteen kanssa, mutta voi miten makoisa kakku tämä on! Kakku matkaa hyydykekakun kera huomenna Kauhajoelle joulun kahvipöytään. Minulla on vielä huomenna työpäivä..huh! :)


Haluan toivottaa kaikille täälä piipahtaville reseptin etsijöille, blogitutuille ja inspiraation etsijöille 
Rauhallista Joulun Aikaa!






200g voita
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 dl kermamaitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta

 Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan. Kaada kakkuvuokaan ja paista 180 astetta n. 45-50min.

Kuorrutus:

35g sokeria
1dl kermaa
100g voita
225g tomusokeria

Kiehauta kerma ja voi. Ruskista sokeri pannulla. Varo palamista! Heti kun sokeri muuttuu keltaisesta ruskeaan niin ota pannu levyltä ja kaada kermarasvaseos sekaan!  Sekoittele tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä . Kuorruta kakku..Kuorrutin kakun useaan otteeseen niin se jämähti lopulta. Tein kakun 2,4l vuokaan ja hieman oli liian iso vuoka. Arvioisin n.2l olevan sopiva.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan. Kaada kakkuvuokaan ja paista 180 astetta n. 40min.



1 kommentti: