lauantai 19. heinäkuuta 2014

Mansikkamoussekakku Limesydämellä

Raikas kesäinen kakku syntyy mansikasta ja limestä sekä ohuesta keksipohjasta <3Kuohukerman voi näillä helteillä vaihtaa esim.flora vispiinkin niin ei ole niin suurta vaaraa juoksettumiseen. Limetäyte on ihanan makuinen yllätys!

Kakun voi myös pakastaa.








Pohja:

150g kaurasuklaakeksejä
50g voita


Murskaa keksit ja sulata voi sekaan.  Taputtele irtoreunavuoan pohjalle (halk.20-22cm) ja laita kylmään.

mousse 1:

1 dl kuohukermaa
2 rkl rahkaa
1 liivate
1/2 limen kuoriraaste
makeuta sokerilla

Valmista mousse kuten alla. Kaada irtoreunavuokaan (halk. n.15cm.ja anna hyytyä/pakasta)


mousse2 :

2 dl mansikkasosetta
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Laita liivatteet likoamaan 10 minuutiksi. Kuumenna tilkka mehua ja liuota liivatteet. Yhdistä vaahdot ja mansikkasose ja lisää liivate koko ajan sekoittaen. Kippaa hyytynyt mousse1 keskelle kakkua. Tämä kannattaa tehdä hyvissä ajoin jo ennenminkin heti kun mousse on hyytynyt/pakastunut. Kaada sitten mousse2 vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Kiille:

1 dl mansikkasosetta esim.Bonne
1 dl mansikkamehua
2 liivatetta
(sokeria)

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mehu ja mansikkasose kattilassa. Lisää luonneet liivatteet. Jäähdytä ja kaada varovasti kakun päälle. Anna hyytyä jääkapissa ja koristele esim.marjoilla ja suklaaspritsauksilla.

4 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Sinulla on aina niin ammattimaisen kauniita kakkuja :) Itsekin juuri tein viikonloppuna mansikkajuustokakun, on kyllä ihanan raikasta herkkua. Keräsin koristeeksi pihasta vadelmia, amppelimansikoita ja punaherukoita, niillä saikin varsin kauniin koristelun kakkuun! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos kehuista :) Oletpa onnekas kun sulla on noin hyvät antimet omasta pihasta!!! t. Omista herukkapensaista haaveileva ;)

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno! Tämmöstä on kyl pakko itekki testata;) nämä sun juustokakut on kyl tosi kauniita

    VastaaPoista