keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Raparperitoscapiirakka

Raparperileivonnaisia löytyy jo useampi, mutta tässä vielä yksi hyvä :)

Raparperin tilalla voi käyttää vaikka päärynää tai persikoita. Mantelimassa antaa kivan säväyksen, mutta jos et ole mantelin ystävä niin sen voi hyvin jättää pois.






Pohja:

3 kananmunaa
2 dl sokera
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia

päälle paloiteltua raparperia n. 2dl

Toscakuorrutus:

1/2 tankoa mantelimassaa
1 pss  mantelilastuja
3/4 dl juoksevaa margariinia
1/2 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, 22-24cm halkaisijaltaan.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää sihdaten munavaahtoon. Lisää margariini, sekoita ja kaada vuokaan. Levitä raparperipalat päälle. Paista 175 asteessa n.20 minuuttia.

Raasta mantelimassa. Mittaa muut kuorrutuksen aineet kattilaan ja kuumenna seosta, mutta älä anna  kiehua. Jaa mantelimassa kakulle, lusikoi päälle tosca ja paista vielä n.20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti