Muffinit on rouheita ja koostumus hieman erilainen kuin tavallista puolikarkeaa vehnäjauhoa käytettäessä. Jauhoja voi vaihdella periaatteella mitä kaapista löytyy. Halusin näistä hieman terveellisemmän version! (mikä kyllä hieman vesittyi kermapursotusten ansiosta :)
2 munaa
1 dl ruokokidesokeria
1 dl ohrajauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnälesettä
1,5 tl leivinjauhoja
1,5 tl kanelia
1 dl piimää
1 dl juoksevaa margariinia
Täyte:
4 omenaa
1/2 dl ruokokidesokeria
1 rkl siirappia
n. 1/2 dl vettä
Täytteen valmistus:
Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen pienellä lämmöllä kunnes omenat on pehmentyneet.
Vaahdota kananmuna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet ja piimä/margariini vuorotellen vaahtoon varovasti sekoittaen. Vuoraa muffinipelti muffinivuoilla ja kaada ensin taikinaa ja lisää sitten omenapalasekoitus. Kaada lopuksi taikinaa omenapalan päälle. Jos omenaa jää niin voit ripotella loput muffinien päälle. Paista 180 asteessa kunnes muffinit on saaneet kauniin värin.
Todistetusti hyvää! Kivaa alkavaa viikkoa kaikille <3
Kuinka monta muffinia tällä ohjeella teit?
VastaaPoista