keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Macaron täytekokeilu

Päätin tehdä pitkästä aikaa macaroneja mielessä kermainen täyte. Tiesin jo etukäteen, että macaronsien täytteeksi ei suositella kermaa tms.liian kosteaa täytettä. Ajattelin jos lisäisin täytteeseen valkosuklaata niin se jähmettyisi kylmässä eikä pehmentäisi macaroneja liikaa. Harmikseni huomasin, että kerma pehmensi macaroneja. Myöskään maku ei ollut ihan kohdallaan liian makeuden vuoksi. Mutta kyllä nämä siltä jääkaapista hävisi illan aikana :) 








100g jauhettua mantelia
100-110g valkuaista (n.3 kpl)
200g tomusokeria
4 rkl sokeria
 
Täyte: 
 
1 dl vatkattua kermaa
50g valkosuklaata
2 tl puolukkajauhetta (Biokia)


  
Työvaiheet kuvineen Täältä

Hyviä macaron täytteitä:

- Maustettu ganache
- Kreemi
- Erilaiset tahnat (lemon /lime curd)
- Happamat hillot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti