sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pohojalaanen kääretorttu

Palailen mielessäni viimeiseen työpäivään ja herkkuihin joita tein läksiäisiksi. Terveisiä vaan kaikille! Täälä sitä nyt sitten ollaan, pohojanmaalla :) Vaalean kääretortun tein varmuuden vuoksi vielä illalla nopeasti, koska en ollut varma riittäisikö yksi. ja hyvä, että tein :) Täytteenä pohojalaisversiossa on itse tehty lemon curd ja kerma ja toisessa muistaakseni kaupasta löytynyt uutuus mangorahka. Ehdin asua Tampereella monta vuotta ja kokea monenlaista . Työkokemusta kertyi ja lisäkoulutusta tuli hankittua.

Ravintolakondiittorin lisäkoulutuksen sokerityö


Vieläkin vähän mietin kuinka jaksoin kulkea arkena Porissa koulussa päivätyön lisäksi. Huh! Tällä hetkellä elämän keskipisteenä on pieni poikani ja arjen pyöritys. Jos voisin niin keskittyisin blogiin paljon enemmän, mutta ihan hyvin tämä harrastus on mukana pysynyt kun vaan välillä muistaa himmata. Muuttoa edeltävinä vapaapäivinä oli tarkoitus tehdä teille konvehteja, mutta arvaahan sen että ei niihin löytynyt aikaa. Muuttolaatikoita on edelleen purkamatta ja uusi työ vie alkuun enemmän energiaa, mutta kyllä sitä taas olisi tarkoitus kaivaa vispilät esiin tulevan ystävänpäivän kunniaksi :)

 Onnistuneet konvehdit 
(Kondiittorin ammattitutkinto)

Kivaa kun te lukijat jaksatte täälä edelleen käydä vierailulla ja kenties hyötyneet näistä resepteistä ja kuvista. Toivon, että tämä vuosi on vielä edellistäkin parempi ja että Etelä-pohjanmaalta löytyy kaikki mitä voisin uskaltaa toivoa ja enemmän!

 
Ihanaa kevään odotusta kaikille lukijoille <3

4 kommenttia:

  1. Valitettavan harvoin tulee jätettyä merkkiä käynnistä. Aika usein tulee haettua täältä herkullisia reseptejä kokeiluun :) Herkullisen näköistä on taaskin, pitäis ehkä itsekin tehdä laskiaispullia.

    VastaaPoista
  2. Onnea Pohojanmaalle! :) Ja hyvää kevättä uusissa ympyröissä.

    VastaaPoista
  3. Hyvää kevättä sinullekin! Hieno tuo sokerityö. Minulla on kokeilulistalla seuraavana sinun versiosi lemon curdista.

    VastaaPoista