sunnuntai 11. elokuuta 2013

Suklaakakku

Tätä lohtukakkua tein viimeisen lomapäivän kunniaksi. Huomenna on ensimmäinen työpäivä ja lapsi menee hoitoon eli suuria tunteita luvassa. Toki hoitopaikassa on tutustuttu jo jonkin aikaa ja hienosti onkin kaikki mennyt. Yhden ajanjakson päätös kuitenkin..Uuden työn aloitus vie ymmärrettävästi voimia ja se saattaa näkyä blogissakin pienenä taukona. Syntymäpäiviä ja häitä on kuitenkin tänä syksynä ihan riittävästi joten postauksia tulee tasaiseen tahtiin.




3 kananmunaa
150g voita tai margariinia
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 dl kuumaa vahvaa kahvia
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 rkl kaakaojauhetta

Kuorrute:

150g tummaa suklaata
100g ranskankermaa

Sulata voi tai margariini. Jäähdytä. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita ja lisää sokerit ja kaakaojauhe. Lisää margariini kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota munat huolellisesti. Lisää vaahto vähitellen taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi kahvi vähitellen. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa n.40-50 minuttia. Käytin 1,6l vuokaa ja se oli liian iso tähän taikinamäärään joten suosittelisin pienempää vuokaa esim. 1,2l.


Sulata kuorrutetta varten suklaa ja anna jäähtyä. Sekoita ranskankerma suklaan sekaan ja levitä kakun päälle.





10 kommenttia:

  1. Onpas herkun näköistä. Pitäisikin tehdä. Oma kouluni alkoi jo torstaina. Onnea sekä intoa uuden työn pariin. Toivottavasti myös hoidossa kaikki menee hyvin lapsellasi. Oikein hyvää syksyn alkua sinulle! :)

    VastaaPoista
  2. Onnea tulevaa "uuteen" elämäänne, muistan vielä kuin eilisen päivän kun ekaa päivää piti jättää lapset hoitoon :o. Rankempaa oli minulla kuin lapsilla. Muista aina, että vaikka tulisikin takapakkeja (niin kuin meillä... molemmat lapset itkivät tarhvaviikko 2:lla joka aamu ) niin nekin on vain ohimenevä ilmiö :). Herkullisen näköistä kakkua :) !

    VastaaPoista
  3. Oi...näyttää herkulliselta. Tätä on pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Herkullinen suklaa"pommi"... palanen kyllä maistuisi! Pitänee kokeilla!!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Juhlatar ja muut kommentoijat. Pakko se on uskoa, että tästä uudesta elämästä tulee rutiinia ja vielä hyvin toimivaa :)Kakku on kyllä niin hyvää..laitan joskus kahvin sekaan pikakahvijauhetta niin tulee voimakkaampi kahvin maku.

    VastaaPoista
  6. Oi, mitä kakkua! Teen heti huomenna, kun sattuu olemaan ainekset kaapissa. :D Onnea kaikkeen "uuteen"! :)

    VastaaPoista
  7. Oioioi, miten ihanan näköinen suklaakakku! Iloista syksyä :)

    VastaaPoista
  8. Tämä ohje on ollut minulla 70-luvulta lähtien nimellä Amerikkalainen suklaakakku ja on helppo ja takuuvarma! Ainoastaan paistamisessa saa olla tarkkana, ettei kakku kuivu.

    VastaaPoista
  9. Oi nam! Siis aivan ihanan näköistä!

    VastaaPoista
  10. Pullamummi: Tuo on kyllä totta, että liian kuivaksi ei kannata päästää!

    VastaaPoista