sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ruusu teko-ohje

Kokeilin tehdä ruusuja hieman eri tavalla käyttäen apuna muotteja ja muotoilusientä. Yleensä olen tehnyt ruusut paletilla ohentaen ja ohjetta tulossa myös tästä tyylistä kunhan ehdin tehdä.Ruusuja voi tehdä sokeri, kaulinta tai vaahtokarkkimassasta. Marsipaanista kukka onnistuu myös mainiosti, mutta kovettuu hitaammin.  Sekaan voi laittaa sokerimassaa niin kuivuu sitten helpommin. Itse pidän vaahtokarkkimassasta kukkien teossa. Eri merkkien massat käyttäytyy eri tavoin joten kannattaa vähän kokeilla mikä sopii omaan tarkoitukseen. Massoja voi myös värjätä. Itse suosin pastavärejä joissa on suuri määrä pigmenttiä. Massaa voi värjätä valmiiksi parilla tai kolmella tummuusasteella..tummempaa massaa keskiossaan ja vaaleampia terälehtiä uloimmaksi. Ruusu saa sillä tavalla lisää elävyyttä. Myös tomuväreillä saa valmiiseen ruusuun ulottuvuutta kun sitä lisää ruusun keskiosaan tai vaikkapa terälehden reunoihin.

Tässä välineet joita käytin ruusun teossa:marsipaanityökalu, kallankukka muotit, muotoilusieni.

Muotoile pienestä palasta suippo "nuppu" ruusulle
Kauli massa ohuehkoksi ja ota pienellä kallamuotilla terälehtiä. 
 Ohenna muotoilusienen ja marsipaanityökalun avulla terälehden reunat ohueksi. Käytä "pallopäätä" ja paina ja samalla vedä reunaa myöden. Työkalua voi pidellä kuin kynää ja sitten vedellä pitkin reunoja..Terälehti alkaa saada muotoa. Laita terälehti nuppuun kiinni siten, että terälehti on reilusti korkeammalla kuin nupun pää.


Vaihda isompi muotti uloimpiin terälehtiin. Jos tuntuu, että terälehti ei ota kiinni ruusuun niin tarttumakohtaan voi käyttää hieman vettä. Terälehtiä voi muotoilla haluamallaan tavalla kun se on kiinni ruusussa.

Valmis Ruusu. Kun ruusu on kokonaan kuivunut niin sen voi värittää tomuväreillä tai siihen voi suihkauttaa elintarvikesprayllä väriä. Ruusun kannasta voi leikata ylimääräiset massat pois.


Valmis koriste kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Oppisikohan meikäläinenkin tällä ohjeella ruusun teon... ;) kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista