lauantai 10. elokuuta 2013

mustikkapullat

Piti tehdä pellillinen mustikkapiirakkaa, mutta sitten päätin vähän oikaista ja tehdä pikkupullia mustikoilla mausta tinkimättä. Taikinaan lisäsin myös mausteita sillä kardemumma oli loppunut ja sitähän ei korvaa oikein mikään, mutta lisäsin lämmitettyyn maitoon kanelia ja taikinaan vanilliinikreemijauhetta. Leipomossa käytetään syvennyksen tekemiseen usein punnuksia ja sillä tömäytetään pullan keskelle oikein kunnolla. Kannattaa painaa aika lujasti lasin pohjalla niin se ei ala nousta liikaa ja täytteet pursuaa ulos :) Mustikkapullaa ja maitoa...nam!






2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa
50g hiivaa
1 dl sokeria
1 dl stevia sokeria
1/2 dl vanilliinikreemijauhetta
1 tl suolaa
125g voita
1 muna
vehnäjauhoja

mustikoita
hillosokeria
perunajauhoja

Aloita taikinan teko lämmittämällä nesteet. Murenna sekaan hiiva. Alusta taikinaan sokerit, suola, muna, vanilliinikreemijauhe. Lisää jauhoja ja kaada sekaan pehmeä voi. Vaivaa taikinaa ja kun se alkaa irrota kulhon reunoista niin laita nousemaan noin puoleksi tunniksi. Leivo taikina pikkupulliksi. Anna kohota noin puolisen tuntia. Kun taikina on kohonnut niin paina esim. jauhotetun lasin pohjalla syvennykset. Voitele reunat kananmunalla. Lisää syvennykseen perunajauhoissa ja hillosokerissa pyöritellyt mustikat. Paista 200 asteessa n.8-10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti