lauantai 2. helmikuuta 2013

Runebergin leivokset

Runebergintorttu on tälläkertaa valmistettu vähän erilaiseen muotoon. Helppoa ja herkkua!
Uusi uuni yllätti kun tarkoituksenani oli pursottaa vadelmamarmeladi osaksi paistuneen tortun pinnalle niin että se painuu osaksi taikinan sisään Torttu paistui kuiteskin niin nopsaan että pursotus jäi vain pinnalle. Jos siis haluat että marmeladi menee vähän taikinan sisään pursota se ennen uuniin laittoa.

 En kostuttanut tällä kertaa leivoksia millään, mutta jos haluat kostuttaa se sopii hyvin esimerkiksi näin: tee sokerivesi: Kiehauta pari desiä vettä ja lisää sokeria maun mukaan. Mausta vaikka sitruunanmehulla, punssilla tai rommilla.. Tässä ohjeessa  ei ole karvasmanteliöljyä, mutta mikä estää lisäämästä sitä jos tykkää. Minä teen usein itse runebergintortut, mutta ostan silti sen yhden paketin kaupasta. Leipomossa tehdään hyvät runeberit. Tähän aikaan saa syödä aina niitä viallisia leipomossa masun täyteen. Ja täytyyhän sitä laatua tarkkailla ;)



300g Voita/margariinia
230g sokeria
100g fariinisokeria
4 munaa
260g vehnäjauhoja
170g korppujauhoja
80g mantelirouhetta
1 1/4 dl maitoa
1reilu rkl leivinjauhetta

vadelmamarmeladia



Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää maito taikinaan lopuksi. Levitä taikina uunipellille ja pursota marmeladi pitkittäin päälle. Paista 15-20 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä. Pursota tomusokeriraidat marmeladin kummallekin puolelle.. leikkaa leivospaloiksi. esim. uunipelti 6x4.

pssst...blogissa saattaa näkyä kummia lähiaikoina..syynä tähän on tuloillaan oleva uusi blogi lempikakun rinnalle. katsotaan kuinka käy!

6 kommenttia:

  1. Nuo näyttää perinteisiä houkuttelevammalta. Ja olen samaa mieltä, että leipomoissa tehdään hyvät runebergit. Itse teen tosi harvoin runebergejä. Sinun tyylillä voisin joskus kokeilla, mutta en tänä vuonna. En ole niin himona runebergeihin, että olisi pakko joka vuosi saada. Toki maistuisi. ;)

    VastaaPoista
  2. Minä taas tykkään runebereistä vähän liikaakin :) Sitten kokeilet ensvuonna..laskiaispulliakin ajattelin tehdä vähän eritavalla tällä kertaa..

    VastaaPoista
  3. Tämä ohje sattuikin silmiin juuri sopivaan aikaan! Olin vailla tällaista pellillisen ohjetta, huomenna on tarkoitus leipoa. Suuret kiitokset! Tosin ohjeesta poiketen taidan laittaa korppujauhojen tilalle piparinmuruja; niitä kun on vielä joulusta jäljellä.

    VastaaPoista
  4. Kiva!!:) Piparinmurut sopii varmasti superhyvin!

    VastaaPoista
  5. Tänään hain postista voittopaketin, kiitos! Se oli vallan loistava! :) Teen jossain välissä postauksen siitä.

    Tällä hetkellä teen elämäni ensimmäisiä runebergin torttuja.. Hui!

    VastaaPoista
  6. Kiva että tykkäsit! :) Toivottavasti runebergit maistuu :))ja onnistuivat..

    VastaaPoista