perjantai 23. marraskuuta 2012

Amarula hyydykekakku

Sain testattavaksi Amarula kermalikööriä ja ensimmäiseksi tuli mieleen kokeilla sitä hyydykekakkuun. Tämä likööri oli minulle uusi tuttavuus ja innolla lähdin kokeilemaan toimiiko yhtä hyvin kuin baileys. Mies kommentoi makua ennen kakun hyydyttämistä, että ihan kuin vaniljajäätelöä! Likööri onkin pehmeä ja hedelmäinen eikä kovin voimakkaan makuinen ja todella hyvää! Voin suositella kermaliköörin ystäville. Paketissa tuli mukana vielä pieni ylellisyys;suklaakauppa Chjokon Amarula-tryffeleitä, Nam!!



2,5 dl kermaa
125g turkkilaista jogurttia
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl Amarula likööriä
1,5dltomusokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta

Valmista digestivekekseistä ja sulasta margariinista pohja. Laita kylmään odottamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri ja vanilliinisokeri. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kerman joukkoon jogutti ja tuorejuusto. Kiehauta likööri ja lisää liivatteet. Anna hieman jäähtyä ja kaada koko ajan vatkaten massan joukkoon. Kaada massa vuokaan ja anna hyytyä väh.2h.

Käytin 20cm irtoreunavuokaa.

Pritsasin nimen kuorrutesuklaasta ja pursottelin ylijääneestä ganachesta suklaapalleroita pintaan. Viimeistelin vielä kaakaojauheella.

2 kommenttia:

  1. Kuvat ei tee oikeutta kakulle, nämä alkutalven hämärät päivät ei oikein sovi kuvaamiseen..Onneksi uusi kamera on tulossa jos se auttaisi vähän näiden kuvien laadun kanssa..kun ensin oppii käyttämään :)

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttää herkulliselta!!:) Minäkin sain tuon paketin ja tein pieniä juustokakkuja. Teen varmasti toistekin!!:)

    VastaaPoista