keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Mustaherukkaglögikakku

Sain tehdä meidän perheen joulupöytään glögikakun ja täytyy sanoa, että viime kerrasta olikin jo aikaa. Yhdessä vaiheessä kyllästyin ja halusin monena jouluna kokeilla kaikkea uutta, mutta nyt oli aika etsiä vanha ja hyväksi koettu resepti taas. Koostumus ja maku sai kehuja kaikilta! Kiilteen mehu on REKO:sta haettua erinomaisen hyvää ja lähellä tuotettua. Se toi kakkuun kyllä ihanan erikoisen hyvän maun.

Ohjetta voi muunnella loputtomasti eri kiilteillä ja marjoilla, suklailla ja hedelmillä. Uuteen vuoteen koristelisin kakun pinnan värikkäillä hedelmillä ja suklaalla, tottakai!💓





Pohja:

180g murskattua piparia
80g sula voita


Täyte:

4dl vispikermaa
200g ranskankermaa
200g tuorejuustoa (esim.philadelphia)
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
4 liivatetta

Kiille:

3 dl vahvaa mustaherukkaglögiä
3 liivatetta

Murskaa piparit esim. tehosekoittimessa. Lisää sekaan sula voi. Taputtele 20-22cm irtoreunavuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma, tuorejuusto, sokeri ja sitruuna. Liota liivatteet ja lisää tilkkaan kuumaa sitruunanmehua. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma.
Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Voit tehdä kuviota pintaan esim.kuvioraapalla. Anna hyytyä 2h kylmässä. Valmista kiille. Kaada kattilaan aineet ja kiehauta. Lisää liotetut liivatteet. Anna jäähtyä. Kaada varovasti kakun pinnalle. Voit käyttää kakkua hetken pakastimessa jotta pinta ehtii hyvin kovettua kiillettä varten. Laita kakku kylmään ja irrota vuoasta mielellään seuraavana päivänä.




2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä niin herkulliselta tämä kakku ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kuva ei oikein tee oikutta tälle kakulle kuitenkaan..kiireellä lähdettiin joulun viettoon niin jäi vähän kuvaaminen puolitiehen :)

      Poista