sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Banoffee punaherukoilla

Banoffee on ihana herkku joka muuntuu sesongin mukaan helposti. Vaihda digestivekeksit
piparkakkuihin ja ripottele kanelia päälle ja jouluinen herkku on valmis! Lisäsin punaherukoita tuomaan raikkautta. Tämä herkku sopi loistavasti pikkujoulutarjoiluihin..sopivan rentoa ja nopeasti valmistuvaa.






Aiheeseen liittyvä kuvaAiheeseen liittyvä kuva


Kaupoissa myydään maitotiivistettä mikä pitää keittää ennen käyttöä kinuskiksi. Löydät kaupasta myös valmista karamellisoitua maitotiivistettä. Se on valmiiksi käyttövalmista. Maku on minusta parempi kun keittää maitotiivisteen itse. Joku pieni ero siinä tuntuisi olevan omaan makuun. Keittäminen tapahtuu isossa kattilassa johon purkki laitetaan kolmeksi tunniksi kiehumaan. Vettä täytyy olla koko ajan niin paljon, että purkki peittyy. Laita kylmään veteen jäähtymään ja avaa jäähtyneenä.



Pohja:

200g piparkakkuja/digestive/kaurakeksejä
100g voita

Täyte:

1 prk kondensoitua maitoa
2,5 dl vispikermaa
1tl vaniljasokeria
2 banaania
2 dl punaherukoita
kanelia


Murskaa piparkakut ja sekoita sula voi mukaan. Vuoraa 18-20cm vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada purkillinen kinuskia päälle. Viipaloi banaani kinuskin päälle ja puolet punaherukoista.  Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Laita puolet kermasta päälle ja paloittele toinen banaani kerman päälle. Lisää loput kermasta ja tasoittele pinta kauniiksi. Ripottele loput punaherukoista päälle. Ripottele kanelia päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti