sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Semifreddo

Tämä Maku lehden semifreddo resepti on kulkenut mukana jo muutaman vuoden ja nyt päätin kokeilla taas vähän eri versiona Uuden Vuoden kunniaksi. Uskomatonta kuinka nopeasti vuosi on taas mennyt. Vuoden vaihtuminen on ihana hetki kun ei taas tiedä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan ja mikä parasta..alkaa kevään ja kesän odotus!. Yksi työhön liittyvä asia olisi työn alla ja toiveissa ikuisen kropan rasvamäärän vähenemisen lisäksi nimittäin vihdoin aloittaa se kauan kytenyt ajatus omasta kakkupuodissa. Asiassa on menty välillä vauhdilla eteenpäin ja taas muutama askel taakse, mutta toivon että tuleva vuosi tuo taas uusia mahdollisuuksia eteen.

Onnea ja Iloa tulevaan vuoteen 2017 kaikille lukijoille!






4 kananmunaa
1 dl sokeria
4 dl kermaa (flora vispi)
makuaineet:

kourallinen tai kaksi pätkis konvehteja
kourallinen pipareita




Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa eri kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään varovasti sekoitellen. Valkuaisvaahto viimeisenä. Jauha piparit ja pätkikset hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon. Kaada seos laakeaan vuokaan. Peitä foliolla ja laita pakastimeen noin 4 tunniksi. Ota jäätelökauhalla palloja ja tee kauniit annokset joulun konvehdeista ja kastikkeesta. Tuikkaa sädetikku palamaan ja ota vastaan Uusi Vuosi😎







1 kommentti: