maanantai 26. syyskuuta 2016

Laku-suklaa mustaherukka Drip Cake yhteissynttäreille

Kiireisten aikataulujen vuoksi oli vaikea sovitella syntymäpäiväkahvitteluja äidiille ja minulle joten päätettiin kahvitella sitten lomani aikaan. Sopvasti sain idiksen Nami-hiiren syyskisailusta ja päätin tehdä näyttävän kakun lakun ystävälle. Ja sitä äitini kyllä onkin. Pohjana toimii kaksikin erilaista pohjaa. Vähän tukevampi ja toinen ihanan pehmeä. Tummanpuhuvaa tyyliä jatkaa mustaherukka ja laku-suklaamousse. Kuorrutteena toimii ganache ja koristeena suklaakuorrutetta, lakuja ,marenkeja ja kaikenlaista pientä ihanaa strösseliä ja sokerihelmeä. Suklaa-lakutäyte oli niin hyvää, että sitä voisi käyttää pelkästään jälkiruokana.



Kuorrutuksen levitys oli hieman hankalaa kotiin unohtuneen paletin takia. Äidin paistinlastalla sain sentään kakun valmiiksi :) Hauskoja sattumuksia...





Pohjat:

200g voita
2 dl sokeria
4 munaa
0,5 dl kaakaojauhetta
150g tummaa suklaata
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni noin 170 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sekä sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Kaada kokoajan sekoittaen mukaan. Lisää kananmunat yksitellen massan sekaan. Lisää kuivat aineet ja sekoita varoen sekaisin. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Ana paistua kypsäksi noin 45 minuuttia.


Toinen pohja Nigellan suklaakakku



Täyte 1:

Mustaherukka-lakutäyte:

100g valkosuklaata
100g mustaherukkaa soseena
1 dl kermaa
100g tuorejuustoa
kourallinen lakua paloiteltuna 

Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma ja sulata valkosuklaa mikrossa pienin erin. Sekoita keskenään tuorejuusto ja mustaherukka. Kaada valkosuklaa joukkoon sekoittaen huolellisesti. Lisää lopuksi kerma.



Täyte 2:

Suklaa-lakritsatäyte

200g fazerin sinistä
80g voi
4 liivatetta
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl lakritsijauhetta

Sulata suklaa mikrossa varovasti. Tai voit sulattaa suklaan myös kattilassa voin kanssa. Vaahdota sokeri ja kananmuna kuohkeaksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Lisää suklaa kananmuna-voisokerivaahtoon. Kiehauta pari ruokalusikallista vettä kuissa ja liuota sinne liotetut liivatteet. Kada jäähtynyt liivateseos koko ajan sekoittaen joukkoon. Lisää nyt vaahdotettu kerma sekä lakritsijauhe.


Suklaakerma kuorrute:

Vatkaa 2 dl kermaa ja sulata 150g tumma suklaata mikrossa pienin erin kerrallaan. Ota vähän kermaa sivuun ja sekoita suklaa siihen. Lisää sitten koko määrään ja sekoita tasaiseksi. Levitä kakun päälle ja reunoille. Mausta lakritsijauheella.

Valuva suklaa kuorrute:

200g suklaata
1 dl kermaa

Kiehauta kerma ja ota kattila liedeltä. Paloittele suklaa sekaan ja anna sulaa. Voit lisätä pienen nokareen voita.




Valmista pohjat mielellään päivää ennen. Leikkaa pohjat niin, että saat neljä yhtä paksua pohjapalaa. Täytä kakku vuokaan vuorotellen täytteillä. Kakusta tulee korkea joten kannattaa vuorata vuoka esim.leivinpaperilla korkeammaksi. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Ota kakku pois vuoasta. Kuorruta kakku kerma-suklaakuorrutteella. Laita noin puoleksi tunniksi pakastimeen. Levitä jäähtynyt suklaaganche ensin reunoille ja kaada sitten kakun päälle. Tasoita pinta. Koristele kuorrutettu kakku lakuilla ja lakumarengeilla.






Melkein unohdin kuvan kakun sisältä..kiireellä otin vielä sen herkkusuiden herkutellessa :)




2 kommenttia:

  1. Kiitos, Maarit! Hauskaa, että ehdit mukaan.
    Peukutusta!
    n-h
    Kisailun linkki: http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
  2. Hei, Lempikakku...nyt olisi osoitetietojen tarkistuksien vuoro ...pientä lohduketta varten Ü
    Laittaisitko nami-hiiren sähköpostiin 'nimi+postiosoite' tiedot, jolla posti tulee ulkomailta perille, kiitos!
    n-h
    www.nami-hiiri.fi

    VastaaPoista