maanantai 15. elokuuta 2016

Mirror Glaze

Muistan kun eräässä leivontalehden kannessa oli todella kaunis puolipallo leivos joka kiilti kauniisti ja siinä oli hieno marmonimainen kuvio pinnassa. Mietin miten tämä on tehty ja asia jäi kauan kalvamaan mieltä. Näin myös ulkomaisilla sivuilla ja kilpailuissa kauniita super kiiltäviä kakkujen pintoja. Asia jäi mysteeriksi. Kunnes nettiin alkoi tulvia kuvia kauniisti kiiltelevistä kakkupinnoista ihan kotikondiittorien tekemänä! Asia kiinnosti tietysti heti. Mirror glaze on Suomessa aika uusi tuttavuus eikä varmastikaan moni leipomo vielä tekniikkaa käytä. Tosin kylmä-ja kuuma hyytelöllä pääsee lähelle. Kakuista saa uskomattoman kiiltäviä ja pinnoiltaan mitä mielikuvituksellisempia. Ohjeitä tekniikkaan löytyy useita. Kokeilin Pikku murusen ohjettä täältä. Menin mutu tuntumalla, koska patterit oli päässy lämpömittarista loppumaan. Aluksi kuorrute oli aivan liian vetelää ja jäähdytin sitä lisää joilloin sitä jäi jonkun verran pintaankin. Kovin tyytyväinen en tähän pintaan ole, mutta yritän uudestaan. Ja leivoksethan maistui mainioilta. Varsinaista ohjetta minulla ei ole leivoksiin. Kakusta jäi hedelmätäytettä yli joten tein niistä leivoksia ja painoin jaffakeksin pohjaksi.Ohjeista vielä. Moneen ohjeeseen tulee kondensoitua maitoa. Se on harmi, koska sitä ei saa laktoosittomana.
Tämä tekniikka antaa niin paljon koristelumahdollisuuksia joten tämä ei jää tähän! Luulempa, että niitä näkyy tänä vuonna blogissa vielä useampia!Ohjeita mirror glazen tekoon:


http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/mirror-glaze-eli-peilikuorrute.aspx


http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2016/04/peilikirkas-kuorrute-mirror-glaze.html


http://ebetys.blogspot.fi/2016/05/entremet-kakku-ja-erilaisia.html


http://confetinreseptit.blogspot.fi/2016/08/mirror-glaze-eli-peilikiille.html


http://pahakakku.blogspot.fi/2014/12/kaakaokiille.html

2 kommenttia:

  1. Kiva kun linkitit minunkin ohjeen =) Itse en ole koskaan käyttänyt kondensoitua maitoa mirror glazeen.. Pitäisi kyllä ehdottomasti testata, muuttaako koostumusta. Kondensoitua maitoa voi tehdä myös itse laktoosittomasta maidosta =) Mut ei ehkä maksa vaivaa tässä tapauksessa...

    VastaaPoista
  2. Moikka! Olen itse juuri tekemässä vähän samantyyppisiä puolipalloleivoksia, mutta juustokakkumassa ei tunnu jäätyvän millään. Olen pitänyt niitä pakkasessa jo 3h, mutta ovat edelleen ihan pehmeitä, vain hyytyneitä. Kauanko pakastit leivoksia? :)

    VastaaPoista