tiistai 14. huhtikuuta 2015

Rouheiset omenamuffinit suolakinuskilla

Herkkua ennen herkkulakkoa..Ja kyllä kannatti joka suupala :) Tämä suolakinuskin ohje on kyllä ihana! Löysin suolakinuskin ohjeen wicked sweet kitchen blogista ja voin sanoa, että on aika herkkua! Kakun päälle en tätä heti laittaisi, (löysyyden takia) mutta ihanaa jälkiruoissa! Siis toooodella ihanaa! Kannattaa kokeilla!

Lusikoin valmiin muffinin päälle kinuskia ja puristelin ja venyttelin niitä tuoreeltaan ja sain kinuskikastikkeen osaksi leivonnaisen sisälle. Ja sitten lusikoin lisää päälle..Niinpä..hyvää!





2 dl piimää
1 kananmuna
1 dl öljyä
1 dl suokokidesokeria
3 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl rouheisia jauhoja (sämpylä, täysjyvä..)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
2 isoa omenaa kuutioina
 

Sekoita piimä, kananmuna, öljy sekä sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää ne taikinaan. Lisää pilkotut omenat. Sekoita tasaiseksi.Jaa muffinipellille vuokiin ja paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia.


Suolakinuski:

2 1/3 dl sokeria
6 rkl vettä (0,9 dl)
60g voita, kuutiona
1 1/5 dl kuohukermaa
3/4 tl sormisuolaa (tai ½ tl hienoa suolaa)

  Mittaa kaikki ainekset itsellesi valmiiksi ennen kuin aloitat kinuskin teon.

2. Laita sokeri ja kylmä vesi paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä kiehumispisteeseen, koko ajan sekoittaen vispilällä. Kun seos alkaa kiehumaan, lopeta sekoittaminen ja anna seoksen kiehua kunnolla, aina välillä kattilaa hellästi pyöritellen. Älä sekoita vispilällä tässä vaiheessa.
3. Seos alkaa pikkuhiljaa muuttamaan väriä läpinäkyvästä keltaiseksi, ja siitä oranssin punaiseksi. Kun seos on syvän oranssia/punaista lisää voi ja sekoita voimakkaasti vispilällä kunnes voi on sulanut. Ota seos liedeltä. 
4. Lisää kerma varovasti ja sekoita taas voimakkaasti kunnes kastike on tasaista. Lisää myös sormisuola ja sekoita. Kaada seos lasipurkkiin jäähtymään.




                                                         Iloista viikonjatkoa sinulle <3!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti