tiistai 29. huhtikuuta 2014

Whoopie pie

Amerikanherkku whoopie pie on pieni leivos..tai kakku tai cookie tai oikeastaan kaikkea noita. Taikinan rakenne muistuttaa kahvikakkua eikä maku nyt sinällään ole mikään sykähdyttävä, mutta täytteen kanssa oikein maukas tapaus. Parasta näissä on muunneltavuus maun suhteen. Ei muutakuin tekemään omia versioita vappuun!

Iloista vappua!





16 vaaleaa ja 16 suklaista

150g voita
1 3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja (minulla meni 4dl)
3/4 dl maitoa

Lisää suklaaversioon:

2 rkl kaakaojauhetta+2 rkl kahvia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa vaahdon sekaan.  jaa taikina puoliksi. Lisää puoliskaan kaakaojauhe sihdaten ja kahvi. Pursottele whoopiet pursotinpussilla leivinpaperille. kokoa voi säädellä, whoopiet tarvitsevan jonkin verran kohoamisvaraa. Minun omani olivat kooltaan jaffakeksien kokoisia paistuneena.

Täyte:

(n.12kpl whoopieseja riippuen koosta)

1 dl kuohukermaa
100g valkosuklaata
200g mascarponejuustoa

Kiehauta kuohukerma kattilassa, ota hellalta ja lisää valkosuklaa. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Laita miel.yöksi kylmään. vatkaa seuraavana päivänä vaahdoksi ja lisää mascarpone. Laita puöreäpäinen tylla pursotuspussiin ja pursottele täytettä whoopien päälle. Laita kansi päälle ja koristele nonparellein.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti