torstai 2. tammikuuta 2014

Sacherkakkupohja

Sacherkakku on klassikko joka ei varmaankaan esittelyjä enempää kaipaa. Tämä on hyvä kakkupohja jota käytin kun tein jouluksi sacherkakkua. Suosittelen käyttämään hyvälaatuista ja vahvaa tummaa suklaata.

Kakkupohja ei sacherille tyypilliseen tapaan kovin paljon nouse keskeltä ja siksi päältä on leikattu pois vain ohut kaistale.



Sacherkakkupohja

150g voita
175g tummaa suklaata
5 keltuaista
5 valkuaista
100g tomusokeria
200g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
30g tomusokeria

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vaahdota keltuaiste ja tomusokeri. Sekoita sekaan jäähtynyt voi-suklaaseos. Lisää suklaa-keltuaisvaahtoon keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Yhdistä valkuaiset taikinaan. Kaada jauhotettuun 24-26cm vuokaan ja paista 175 asteessa 60-70 min. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa ja jäähdytä.


2 kommenttia:

  1. Muutaman kerran olen sacherkakkua leiponut, ja aina ihmetellyt miksi keltuaiset ja valkuaiset pitää vatkata erikseen.

    VastaaPoista
  2. Tämän kysymyksen olen kuullut ennenkin..oma päätelmäni on se, että kakun rakenteen kannalta on oleellista, että valkuaiset vaahdotetaan erikseen ja lisätään viimeisenä taikinan joukkoon. Tämä tuo kakkuun omanlaisensa rakenteen.

    VastaaPoista