perjantai 4. lokakuuta 2013

Rahka-omena piirakka

Tämä resepti on taas yksi tapa käyttää omenat johonkin oikein hyvään!
Tein ohjeen mukaisen pohjan, mutta puolitin tällä kertaa täytteen.  





Pohja:

100g voita
1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta



Täyte:

500g maitorahkaa
2 dl kermaa
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 sitruunanmehu
1 tl vaniljasokeria

2-3 kiinteää omenaa
 sokeria, kanelia

Sekoita pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina irtoreunavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen muut aineet. Vatkaa hyvin sekaisin. Kaada pohjan päälle. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi ja asettelel kakun päälle. Ripottele lopuksi vielä sokeria ja kanelia. Paista 175 asteessa noin 45min. Pidennä paistoaikaa tarvittaessa.




1 kommentti:

  1. Kaunis... omena ja rahka ovat aina vaan niin hyvää kyllä yhdessä:).

    VastaaPoista