maanantai 30. syyskuuta 2013

Syksyinen sateenvarjokakku

Viikonloppuna lähdettiin koko perheen voimin Pohjanmaalle ja Kristiinaan mikkelimarkkinoille. Eipä ole missään parempia markkinoita sanon minä :) Ehkäpä Tampereen kalamarkkinat menee aika lähelle. Tein tämän kakun viemisiksi ja syntymäpäiväkaffille. Halusin kokeilla ideaa jonka sain sabluunojen käytöstä. Töissä väkersin pahvista pienen sateenvarjosabluunan. Testasin suoraan tyylini mukaisesti kakun pintaan ja onneksi siitä tuli ihan tuunistettava satikka:)

Olisin halunnut tehdä vielä yksityiskohtia sateenvarjoihin, mutta nyt ei ollut valitettavasti aikaa siihen enempää. Myös eri väriset varjot olisi ollut kivan näköisiä. Ja tietysti sokerimassasta sieniä ja syksyn lehtiä..ja..ja..:)- 3 munan vaalea kakkupohja
- suklaakerma
- mustikkamarmeladiMuutamia huomioita joita tein sabluunojen käytössä:

Etene sabluunan kanssa reunasta reunaan. Muuten voi olla hankalaa saada kuviot tuhriintumatta kakkuun :)

Jos kaytät elintarvikesprayta niin kannattaa yrittää suojata kakkua ja vähän muutakin esim.leivinpaperilla.

Askartelusta voi ottaa ideoita kakun koristeluun. Kokeile ohentaa hieman pastaväriä ja töpöttele sienellä tms. väri sabluunalle.

3 kommenttia:

  1. Onpas hauska syksyinen kakku sateenvarjoineen, erilainen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Annika! :) Kiva koristeluidea ja nopea toteuttaa!

    VastaaPoista
  3. Mikkelinmarkkinat on sieltä parhaasta päästä. Itsellä on jäänyt jo muutamana vuotena väliin, vaikka lapsuudesta saakka on joka vuosi käyty. Tuntuu, että syksystä puuttuu jotain. Kiva idea tuo sabluunan käyttäminen, täytyy laittaa korvan taakse. :)

    VastaaPoista