perjantai 6. syyskuuta 2013

Hyydytetty nougat kahviliköörikakku

Pähkäilin tämän kakun kanssa, että laitanko sitä ollenkaan tänne näytille, mutta koska kakku oli niin hyvää niin päätin laittaa sen tänne vastaisuuden varalle. Kakku on aikuiseen makuun ja siitä tuli mieleen vahvan makuinen tiramisu. Alkoholin voi myös kiehauttaa pois :) Kakku meni viemisiksi pohjanmaalle juhlistamaan etukäteen äidin syntymäpäivää.

Tuo wiener nougat crush sopii hyvin hyydykekakkuihin. Ihania sattumia. Nam!



Pohja:

200g suklaakaurakeksejä
80g margariinia

Täyte:

180g (pirkka)maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl flora vispiä
1 dl kahvilikööriä
1,5dl sokeria
5 liivatetta
125g turkkilaista jogurttia
1,5 dl wiener crushia

Valmista pohja. Hienonna keksit ja sekoita sulaan margariiniin. Leikkaa leivinpaperista irtoreunavuoan pohjan kokoinen pala ja laita vuoan pohjalle. Taputtele keksi/margariiniseos irtoreunaisen vuoan (n.22cm) pohjalle. Siirrä kylmään odottamaan täytettä.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, kahvilikööri, turkkilainen jogurtti ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Jäähdytä hetki. Kaada sitten liivate koko ajan vatkaten joukkon. Lisää lopuksi sekaan vatkattu kerma. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään. Seuraksi ja koristeeksi sopii hyvin säilötyt hedelmät.
 



1 kommentti: