Leivo marsipaanista noin sormen paksuinen pötkö.
Jaa neljään yhtäsuureen palaan.
Pyörittele pala palloksi ja ala liukuvin ulospäin suuntautuvin liikkein ohentaa terälehteä.
Pyöräytä terälehdestä ruusun keskusta.
Lisää terälehtiä ruusun keskustaan. Ohenna terälehti ja levitä sormilla kuppimaiseksi.
Lisää terälehtiä sen verran kun haluat ja ruusu tuntuu tarvitsevan. Sormella voi kevyesti kääntää terälehteä ulospäin ennenkuin lisäät sen ruusuun iinni. Leikkaa lopuksi kannasta ylimääräinen massa pois.
Valmis ruusu. Marsipaanista tehdyt ruusut eivät kunnolla kovetu kun taas sokerimassaruusut kovettuu nopeasti. Ruusut kannattaa lisätä kermakakkuun vasta vähän ennen tarjoilua. Kantaan voi sipaista vähän suklaata niin ruusu kestää ryhdissään paremmin.
Selkeä ohje, kiitos siitä! Voisin itsekin kokeilla tätä..
VastaaPoistaBlogissani olisi sinulle haaste ;)
Kiitos kimara, toivottavsti tästä oli hyötyä. Kiitos haasteesta..täytyypä tullä piipahtamaan :)
VastaaPoista