tiistai 22. lokakuuta 2013

Ruusu paletilla

Paletilla olen alkujaan koulussa opetellut tekemään marsipaanista ruusuja ja edelleen se on nopea tapa saada ruusut tehtyä. Käytin tälläkin kertaa marsipaania kun sitä sattui kaapissa olemaan, mutta yhtä hyvin voi käyttää sokerimassaakin. Tein ruusut marmorilevyn päällä ja sain jotenkin terälehdistä todella ohuita. Se on tietysti ihan hyvä juttu, mutta hieman liikaa alkoi jo reunat halkeilla.




Leivo marsipaanista noin sormen paksuinen pötkö.




Jaa neljään yhtäsuureen palaan.



Pyörittele pala palloksi ja ala liukuvin ulospäin suuntautuvin liikkein ohentaa terälehteä.


 

Pyöräytä terälehdestä ruusun keskusta.


Lisää terälehtiä ruusun keskustaan. Ohenna terälehti ja levitä sormilla kuppimaiseksi. 

Lisää terälehtiä sen verran kun haluat ja ruusu tuntuu tarvitsevan. Sormella voi kevyesti kääntää terälehteä ulospäin ennenkuin lisäät sen ruusuun iinni. Leikkaa lopuksi kannasta ylimääräinen massa pois.



Valmis ruusu. Marsipaanista tehdyt ruusut eivät kunnolla kovetu kun taas sokerimassaruusut kovettuu nopeasti. Ruusut kannattaa lisätä  kermakakkuun vasta vähän ennen tarjoilua. Kantaan voi sipaista vähän suklaata niin ruusu kestää ryhdissään paremmin.

2 kommenttia:

  1. Selkeä ohje, kiitos siitä! Voisin itsekin kokeilla tätä..
    Blogissani olisi sinulle haaste ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kimara, toivottavsti tästä oli hyötyä. Kiitos haasteesta..täytyypä tullä piipahtamaan :)

    VastaaPoista