keskiviikko 9. lokakuuta 2013

"Paree"Lohipiirakka

Tämä hyvä juhlapiiras sisältää kermaa, kylmäsavulohta ja juustoa. On siis "paree" piirakka vaikkapa juhliin tai muuten vaan herkutteluun. Ilimajoen siskoki tykkäs jotta hyvää oli :)




75g voita
1,5 dl juustoraastetta
1 dl vehnäauhoja

Täyte:

150g-200g kylmäsavulohta
150g purjoa
3 munaa
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
tilliä
sitruunapippuria
suolaa

Sekoita pehmeä voi ja juusto keskenään. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille. (22-25cm)

Leikkaa lohi paloiksi ja levitä piiraspohjalle. Leikkaa purjo pieneksi ja kuullota paistinpannulla pehmeäksi. Sekoita kananmunat, kerma ja maito ja mausteet. Lisää purjosilppu sekaan ja kaada piiraspohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 20-25min.



3 kommenttia:

  1. Suolaiset piirakat on aina niin hyviä. Varsinkin, kun täytteenä on kalaa. Herkullisen näköistä. =)

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi hyvältä, pitää kokeilla kyllä tätä!:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, tämä maistui kyllä. Ja tykkäsin että oli hyvä kun pohjaa ei ole kovinkaan paksulti piiraassa.

    VastaaPoista