maanantai 29. heinäkuuta 2013

Hyydytetty Vaniljamustikkakakku

Mustikka ja vanilja yhteen soppii! Vein kakun pohjanmaalle jossa sitä nautittiin hyvässä seurassa lämpimänä heinäkuun iltana. Jos on oikein makean ystävä niin tee reseptin mukaan. Itse olisin vähentänyt sokerin puoleen ja makeuden tarve riippuu myös siitä minkä merkkistä rahkaa käyttää.





Täyte:

2,5dl flora vispiä
200g vaniljarahkaa
2 kananmunaa
0,5-1 dl sokeria
100g valkosuklaata
3 liivatetta
2 dl mustikoita+ päälle
2 rkl sitruunanmehua

Vuoraa irtoreunavuoan pohja keksi-voi seoksella, kakkupohjapalalla tai muulla mistä pidät. Laita kylmään odottamaan. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja jätä jäähtymään sivuun. Laita liivatteet likomaan. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kerma, rahka ja  keltuais-sokeri massa. Lisää sula valkosuklaa pikkuhiljaa sekaan. Kiehauta sitruunanmehu ja lisää liivatteet. Kaada jäähtynyt liivate koko ajan sekoittaen joukkoon. Vatkaa lopuksi valkuaiset ja lisää käännellen joukkoon. Kaada massa vuokaan, ripottele puolet mustikoista vuokaan, lisää vähän vielä massaa ja loput mustikat ja kaada kaikki loppu täyte vuokaan. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään. Koristele mustikoilla. Mustikoiden alle voi sivellä hilloa niin saat kakun pintaan tarttumapinnan.



2 kommenttia:

  1. Mustikka ja vanilja sopii kyllä hyvin yhteen. Itsekkin tein tässä mustikkamuffinsseja joihin tuli vaniljarahkaa. Ne olivat kyllä niin hyviä ja varmasti on tämäkin kakku. :)

    VastaaPoista
  2. kiitos napsu kommentista! Hyvää oli..vielä pitäsisi tehdä mustikkapiirakka ja pullapohjalla. voiko olla parempaa??

    VastaaPoista