maanantai 25. maaliskuuta 2013

Nutella marengit

Nämä marengit on ihanan sitkeitä sisältä ja rapeita päältä. Tein toisesta puolesta marenkimassaa tavallisia marenkeja pääsiäisfiiliksissä. Massasta voi siis tehdä kumpiakin kun pidentää paistoaikaa..




Marenkimassa:

5 valkuaista
3,5 dl hienoa sokeria



Vatkaa valkuaiset ja sokeri vesihauteessa kunnes sokeri on sulautunut kokonaan massaan. Sähkövatkain on tähän paras väline. Itsellä toimi hyvin hyvälaatuinen taikinakulho kattilan päällä koskematta kiehuvaa vettä. Voit kokeilla sormella kun sokerikiteitä ei enää tunnu ja massa on hieman lämmintä. Ota pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista 2-3 minuuttia. Lämmitä hieman nutellaa jotta se muuttuu pehmeämmäksi ja sekoita haluamasi määrä marenkimassan joukkoon. Itse puolitin massan ja sekoitin n.1 dl verran nutellaa. Paista uunissa 150 asteessa kunnes marenki on päätä rapeaa, mutta sisältä pehmeä. marengit kuivavat lisää huoneenlämmössä.



Marenkeja voi värjätä elintarvikeväreillä. Koristeluun sopii erilaiset strösselit. Erilaisilla tyllilla saa monen muotoisia marenkeja. Kokeile vaikka tipuja :)







Jos haluat (ylh.) tavallisia marenkeja niin paista 80 asteessa uunissa kunnes marengit ovat kuivaneita ja kevyitä.



3 kommenttia:

  1. Söpöjä nuo "haamumargengit" viimeisessä kuvassa :D Jännä idea yhdistää marenki + nutella, mutta varmasti maittavaa!

    VastaaPoista
  2. Yritin Maija tehdä tipuja, mutta haamuiltahan nuo enemmän näyttää :D..Ja kyllä varmasti epäterveellisen maittavaa!!

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä. Pitääpä kurkata onko tuo meidän Nutella vielä syötävää... ja kokeilla marenkien joukkoon!

    VastaaPoista