torstai 21. maaliskuuta 2013

Perinteinen Britanialainen Trifle

Leivontafoorumin maaliskuun haasteessa haettiin leivonnaista Englannista, Italiasta tai Itävallasta. Ihan mahtavia tälläiset haasteet ja hyödyllisiä kun saa tutustua eri maiden herkkuihin. Minä halusin kokeilla reseptiä englannista ja tein tutkimustyötä ja selvisi, että trifle on alkujaan englantilainen leipomus. Siitä sitten lähdin metsästämään hyvää alkuperää kunnioittavaa reseptiä ja löysinkin hyvän jota lähdin kokeilemaan. En kuitenkaan laittanut reseptiä kisaan mukaan, koska sielä olikin jo samainen trifle ohjeineen.

Trifle koostuu sokerikakkupohjasta, (viktoria/sieni/madeirakakku), marjoista ,paksusta vaniljakastikkeesta (vadelmahyytelöstä) ja kermavaahdosta. Nämä ladotaan kerroksittain vuokaan. Ei huono! Yleisesti käytetään erilaisia alkoholeja maustamaan kakkupohjaa. Itse laitoin vain hilloa enkä lähtenyt vadelmahyytelöä tekemään.Itse tein 3 munan sokerikakkupohjan.


Vaniljakastike:

2,5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
50g sokeria
6 kananmunankeltuisia
1 vaniljatanko

Kiehauta kattilassa kerma ja maito. Sekoita toisessa kattilassa sokeri ja keltuaiset. Kaada päälle kerma-maito koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljatanko. Anna kiehua hiljakseen sekoitellen kunnes kastike saostuu ja keltuaisten maku on hävinnyt.

Kokoaminen :

160g sokerikakkupohjaa
(3 tl makeaa cherryä )
4-5 rkl hilloa
300g mansikoita
5 dl vaniljakastiketta
5 dl löysäksi vatkattua kermaa
päälle paahdettuja mantelilastuja

Paloittele sokerikakkupohja kulhon pohjalle. Kaada päälle cherry ja jätä maustumaan hetkeksi. Kaada päälle mansikat. Survo niitä vähän jotta mansikka maustaa mehullaan kakkupohjaa. Kaada päälle vaniljakastike ja lopuksi kermavaahto ja mantelilastut. Parhainta oli omaan makuun muutaman tunnin jääkaapissa olon jälkeen.


Triflestähän on siis useita versioita ja tutumpia on useassa kerroksessa oleva trifle. Tätä jälkiruokaa kannattaa tehdä jos ei keksi oikein, että mitä hyvää tekisi. Tässä vaan ei voi epäonnistua. Lasten synttärikutsuille sopisi tosi hyvin. Ja koristeluhan voi olla vaikka miten mielikuvituksellinen vaan..

Ohjeita läpi käydessäni en huomannut että ainakaan näissä brittiohjeissa olisi useampi kerros. Liekö sitten Amerikoissa yleisempää..1 kommentti:

  1. ...olisi ehkä sittenkin pitänyt osallistua !

    VastaaPoista