perjantai 18. toukokuuta 2012

Rukiinen feta-parsakaalipiirakka


200g voita
220g vehnäjauhoja
40g ruisjauhoja
suolaa
140g vettä

Täyte:
250g kirsikkatomaatteja
200g fetajuustoa
100g parsakaalta
2 munaa
(pakaste)sipulia
200g tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
Valmista taikina sekoittamalla ensin kuivat aineet. Sekoita pehmeähkö voi ja kuivat aineet yhteen. Lisää kylmä vesi nopeasti joukkoon. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Laita taikina kylmään odottelemaan 1h.
Kauli taikina piirakkavuokaan. (itsellä jäi hieman yli taikinaa, käytin sydämenmuotista irtopohjavuokaa, taikinanjämän voi pakastaa ja käyttää esim.sämpylätaikinaan tai tehdä muotilla kuvioita ja laittaa piiraan päälle koristeeksi). Pistele ja paista 200 asteessa n.7 min.
valmista täyte: Kiehauta parsat vedessä ja puolita kirsikkatomaatit. Paloittele fetajuusto. Sekoita ranskankerma,munat ja tuorejuusto keskenään ja mausta suolalla. Laita taikinan päälle ensin sipuli, feta, valutetut parsat ja lopuksi kaada ranskankerma/tuorejuustoseos päälle. Laita lopuksi kirsikkatomaatit. Paista 180 astetta noin puoli tuntia.
Vink! Piiraassa ei ole juustoraastetta käytetty ja minusta oli hyvää ja raikasta näin. Halutessasi voit ripotella juustoraastetta päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti