tiistai 17. tammikuuta 2017

Runebergin tortut

Muutamassa blogissa näkyi jo ensimmäiset runebergintortut ja eihän siinä mikään auttanut kuin alkaa itsekin leipomishommiin. Näistä tuli kyllä ihanan meheviä ja jopa poju söi kaksi vaikka ei yleensä tykkää muutakuin perinteisestä pullasta💗








200g voi
170g sokeri
160g kananmuna
50g mantelijauho
70g keksimuru
130gg vehnäjauho
1tl vaniljasokeri
70g kermaviili
ripaus kardemummaa
(karvasmanteliöljyä)



Tomusokeri-vesipursotus/pikeeri:

1 dl tomusokeria
1-2 tl vettä

vadelmahilloa

Kostutusliemi:

0,5 dl rommia tai punssia
0,5 dl vettä
2 rkl sokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää vuorotellen kermaviilin kanssa joukkoon mukaan. Lisää tippa tai pari karvasmanteliöljyä. Täytä vuoat esim.pursotinpussia käyttäen  massalla. Itselläni oli kaksi erilaista muffinipeltiä käytössä. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia riippuen vuokien koosta. Voit halutessasi kostuttaa tortut kostutusliemellä. Koristele vadelmahillolla ja pikeeri/tomusokeri-vesi seoksella.

Mittaa kostutusliemen aineet kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä..upota torttu puoleen väliin lientä ja nosta ylösalaisin jotta kosteus pääsee tasaantumaan. Ohjeella saat noin 12-15 torttua vuoan koosta riippuen..

3 kommenttia:

  1. hei ,kauanko pitää paistaa uunissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisätty ohjeeseen :) Riippuu hieman vuokien koosta..kun paistaa kullan ruskeaksi ja pinta tuntuu painettaessa napakalta :) Toivottavasti tykkäät!

      Poista
  2. Kylläpä on komiat ja herkullisen näköiset ruuneberit! Nam! Pitäisköhän minunkin vihdoin saada noita tehtyä, kun en vuosikausiin oo tehny... kaupasta aina yhdet tai kahdet ostettu, niissäkin on hyviä. :)

    VastaaPoista