sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Banaani- kinuskipiirakka

Tuttu ongelma jokaiselle..tummuneet banaanit pöydällä. Etsin kokeiltavien listalla ollutta banaanintuhoamisreseptiä, mutta en löytänyt sitä mistään..Tästä tuskastuneena päätin kehitellä reseptin itse. Sain kokeiluun Dr.Oetkerin vaniljatahnan joka sopi tähän herkkuun paremmin kuin hyvin. Tästä tuli niin maukasta ja koostumuskin on kohdillaan. Voin suositella!











4 kananmunaa
180g pehmeää voita
1 dl hienoa sokeria
2 dl kookossokeria (muscavado/ruokokidesokeria)
3 kypsää banaania
0,5 dl rahkaa/ranskankermaa/jogurttia
1 tl vaniljatahnaa Dr. Oetker

5,5 dl vehnäjauhoja (osa korvattu täysjyvävehnäjauhoilla)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Kuorrutus:

100g tuorejuustoa
1/2 prk kondensoitua maitoa (valmiiksi keitetty)
ripaus sokeria
ripaus suolaa



Kuumenna uuni 180 asteeseen. Muussaa banaanit ja laita sekaan rahka ja vaniljatahna. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää kuivat aineet muutamassa osassa ja kääntele mukaan lastalla myös banaanirahkasose. Kaada taikina n. 25x25cm kokoiseen vuokaan, Mitä isompi vuoka niin sitä ohuempi tulee pohjasta. Voit tehdä pohjat myös kakuiksi paistamalla pohjat kahdessa 20cm vuoissa. Paista noin 30-40 minuuttia. Kun pohja on jäähtynyt niin sekoita kuorrutuksen aineet toisiinsa. Levitä pohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

4 kommenttia:

  1. Nam! Banaanileipä/kakku on munkin lemppari jääkaapinjämät-herkku, mutta enpä ole koskaan keksinyt kokeilla tällaista kuorrutusta! Täytyy kokeilla!
    xIida
    p.s. Merkitsee paljon, jos ehtisit kurkata mun blogin puolelle, osoite on northboundkitchen.wordpress.com! :))

    VastaaPoista
  2. Ohje kuulostaa tosi hyvältä. Mutta vielä varmistus tuohon kuorrutteeseen, tarkoitatko siis valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa? Koska kondensoitu maitohan tehdään haihduttamalla, jolloin se on aina ns. valmiiksi keitettyä... Olettaen, että puhut siitä valmiista kinuskista (yleensä ruskeasävyinen purkki, pelkkä maito on sinisävyisessä), niin voisiko sen muuttaa ohjeeseen sekaannusten välttämiseksi :)

    VastaaPoista
  3. kyllä..tarkoitan juuri valmista kinuskia ruskeasävyisessä purkissa. Pahoittelut jos tämä on aiheuttanut hämmennystä. Perus kondensoitu maito on liian löysää tähän ja tarvii keittämisen jos sitä haluaa käyttää...

    VastaaPoista