torstai 7. heinäkuuta 2016

Mehevä raparperipiirakka (pellillinen)

Tein pojan kanssa sadepäivän ratoksi raparperipiirakkaa ja voi tästä tuli kyllä ihan mahtavan maukas ja mehevä. Suosittelen lämpimästi!

Kaiken lisäksi pohjan aineet vain sekoitellaan keskenään joten sopii siis kivasti vaikka lasten kanssa tehtäväksi.









4 kananmunaa
3 dl sokeria (osa oli intiaanisokeria)
1 rkl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
200g voita
2 dl maitoa
3 tl leivinjauhetta


1l raparperipaloja
kanelia

500g kreikkalaista jogurttia
0,5 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria


Laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmunat ja lisää joukkoon sula voi ja maitoa. Sekoita kuivat aineet sekaan. Kaada uunipellille. Ripottele päälle raparperit ja mausta kanelilla. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle. Tasoita pinta ja laita uuniin. Piirakka on valmis kun reunat on saaneet kauniin rusketuksen ja pinta on keskeltä hyytynyt.





6 kommenttia:

  1. Onpa kivan helpon kuuloin resepti. Pitää laittaa muistiin :)

    VastaaPoista
  2. Kuinkahan paljon voita tulee?

    VastaaPoista
  3. Ompa ihana vähän erilainen raparperipiirakan täyte, nam! :) Näyttää todella herkulliselta ♥

    VastaaPoista
  4. Kiva kun tekee aineiuettelon mukaan ja heittää uuniin ja lukee sen jälkeen teko-ohjeen; lisää voi???? mikä voi? 😗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi lisätty aineosaluettoloon! Olen pahoillani kaikille jos piirakka on mennyt pieleen tämän takia..

      Poista