lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulun Suklaakakku

En ole hetkeen ollut niin innoissani jostain reseptin suunnittelusta niinkuin tästä suklaakakusta. Olettekos maistaneet koskaan maitosuklaa kanelimanteleita? mm. Punnitse ja Säästä myymälästä näitä herkkuja saa..en tiedä kuka ne on keksinyt, mutta ne on siis niin mielettömän hyviä! Tämä inspiroi minua suunnittelemaan tämän kakun joulupöytään.









Pohja:

200g voita
150g tummaa suklaata
2 dl muscavadosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
150g creme fraiche
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen ranskankerman sekä voi/suklaan  kanssa munasokerivaahtoon. Kaada massa kakkuvuokaan (halk.22-24cm)ja paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Leikkaa seuraavana päivänä kolmeen osaan ja täytä.


Täyte:

2,5 dl kermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
200g maitosuklaata
1-2 tl kanelia

Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto. Sulata maitosuklaa mikrossa pikku hiljaa matalalla teholla. Kun suklaa on sulanut ja hieman jäähtynyt niin sekoita kerma/tuorejuustoseosta esim. 1dl suklaan sekaan..Lisää suklaaseos loppumassan joukkoon. Täytä kakku. Laita hyytymään ainakin pariksi tunniksi ennen kuorrutusta.



Kuorrutus:

500g Marsipaania

Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja taputtele kakun päälle. Käytä esim. sileää hilloa tai kermaa reunoilla ja päällä tarttumapinnaksi.



Ganache:


2 dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata
nokare voita

(kookoshiutaleita)



Kiehauta kuohukerma ja ota kattila liedeltä. Pilko sekaan tumma suklaa ja anna suklaan sulaa. Sekoittele kunnes seos on aivan tasaista. Lisää nokare voita. Kaada kakun päälle ja levitä paletilla keskeltä reunoille. Nosta kakku käden varaan ja taputtele toisella kädellä kookoshiutaletta kakun reunaan ennenkuin se kovettuu.









Vielä olisi reseptiä tulossa ennen kuin blogi hiljenee joulun viettoon...


6 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköinen kakku! Maistuisi kyllä mulle ;D Kaneli ja suklaa sopii kyllä yllättävän hyvin kyllä yhteen! Itse tein just ekaa kertaa arabialaista kakkua ja tykkäsin tuosta kanelin ja suklaan makuyhdistelmästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! :) Kaneli kyllä sopii suklaan kanssa yllättävän hyvin..tätä voiskin koittaa vaikka kahvikakkuun. Arabialainen kakku on nam! niin hyvää...

      Poista
  2. Hei!
    Nyt olen hukannut että paljonko munia ja sokeria tuohon kakkuun tulee :)
    Auttakaa.

    tuija

    VastaaPoista
  3. Onpa ihana resepti. Pitää kokeilla kyl joskus kun suklaahimo taas iskee ;)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana kakku sulla täällä! Miten mulla on jäänyt huomaamatta! Laitan ehdottomasti muistiin. Tuo täyte vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Tyylikäs ja hyvännäköinen koristelu myös. :) Ihanaa vuotta 2016 teidän perheelle! <3

    VastaaPoista