sunnuntai 10. elokuuta 2014

Omenapai

Halusin kokeilla uudestaan omenapain tekoa. Ohje löytyy vanhastakin blogista, mutta mielestäni tämä uusittu resepti on vieläkin parempi. Korkkaa omenasato tällä herkulla. Vaniljakastikkeen kera, tottakai!







Pohja:
350 g vehnäjauhoja
225g voita
1/2 dl sokeria
vajaa desi vettä

Täyte:

reilu 1 kg hapokkaita omenoita
2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
1 dl tummaa muscavadosokeria
ripaus suolaa
50g  voita
Reilusti vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja esim.mehuun sekoitettuna 


1. Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Jaa taikina kahteen osaan. Toinen pohjaan ja toinen päälle.

2. Paista omenat voissa ja sokerissa pehmeiksi ja mausta. Lisää loppuvaiheessa perunajauhot. Kauli taikinan puolikas piirasvuokaan (halk. 22-24cm). Vuoan voi kevyesti öljytä. Laita täyte pohjan päälle, mausta siirapilla ja kauli kansi päälle. Painele kansi kiinni piiraan reunoihin. Sirottele sokeria päälle ja paista 175 asteessa 1h.

Lisäys! taikina on helppo käsitellä ja kaulia vuokaan. Pohjaan kannattaa varata taikinaa hieman kantta enemmän, jotta reunoillekin riittää. Taikina on kuitenkin hyvin riittoisa. Ympyrät painoin kanteen kaulitsemisen jälkeen tyllalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti