maanantai 25. elokuuta 2014

Arkiston aarteita; Talkkunainen mustikkaherkku

Olin töiden takia kiireinen ja kovasti halusin kuitenkin kokeilla erästä hyvän tuntuista ohjetta Kotiliesi-lehdestä. Päätin ottaa riskin ja pyytää miestäni tekemään jälkiruoan..Riski erityisesti siksi, että mieheni ei ole koskaan käyttänyt liivatetta! Pelkoni oli kuitenkin turha, koska herkku onnistui yli odotusten! 





Pohja:

350g pirkka Daniela mustikkatäytekeksiä (150g digestivekeksejä)
100g voita (50g voita)

Täyte:

2 dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa (200g vaniljarahkaa)
1 dl talkkunajauhoja
1/2 dl sokeria
4 dl jäisiä tai tuoreita mustikoita
3 liivatetta
1/2 dl mehua

Koristelu:

Kalev- mustikkavalkosuklaata

1. Sulata voi. Murenna keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita voisulaan. Painele seos lusikalla leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
2. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon maustamaton tuorejuusto. Lisää talkkunajauhot, sokeri ja mustikat.
3. Liota liivatelehtiä noin viisi minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna mehu ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet, joistaolet puristellut ylimääräisen nesteen pois. Lisää seos ohuena nauhana täytteen joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
4. Rouhi mustikkavalkosuklaalevystä koristeet ja ripottele ne täytteen pinnalle. Anna hyytyä kaksi tuntia.

 (julkaistu CakeDream 11/8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti