maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kuorrutetut kuppikakut

Kuppikakut eivät ole ihan sama kuin muffinit.  Kuppikakuissa on enemmän sokeria ja rasvaa jotka vaahdotetaan ennen kuivien aineiden lisäämistä kuin useissa kahvikakuissa. Muffinitaikina useasti vain sekoitetaan, poikkeuksiakin on kuten yhdessä mieluisimmista muffiniresepteissä jossa sokeri ja munat vatkataan vaahdoksi.

Ohjeet julkaistu 09/10 




 kaakaokuorrutus:

30g voita
2,5 dl tomusokeria
1/2 dl kaakaojauhetta (hyvälaatuista)
50g tuorejuustoa
 vajaa rkl kahvia
Sekoita kaikki muut aineet paitsi kahvi sekaisin. Vatkasin sähkövatkaimella ja lisäsin lopuksi kahvia halutun paksuuden verran.

Valkosuklaakuorrute:

100g Valkosuklaata
100g tuorejuustoa
- Sulata valkosuklaa ja jäähdytä. Sekoita tuorejuustoon.

Karamellikuorrute:

25g voita
1 dl vaaleaa fariinisokeria
1/4 dl vaaleaa siirappia
1/2 dl kuohukermaa
5 dl tomusokeria

Sekoita kaikki aineet paitsi tomusokeri kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. keitä seosta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja nosta kattila jäähtymään.Kaada seokseen n. puolet tomusokerista ja vatkaa hetken sähkövatkaimella. Lisää loput tomusokerista ja jatka vatkaamista n.2 minuuttia. sekoita joukkoon hiukan maitoa jos kuorrute tuntuu liian paksulta.

4 kommenttia:

  1. Tosi herkullisenkuuloisia kuorrutteita. Nappasin ohjeen ylös ;)

    VastaaPoista
  2. Niin herkulliselta näyttävät, että on ruvettava kokeilemaan! Sinulla on muutenkin juuri sellaisia leipomuksia, joista pidän. Kiitos :-)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Ne lämmittivät mieltä paljon :)

    VastaaPoista
  4. Monelle kuppikakulle riitti tollanen yks kuorrutus?

    VastaaPoista