perjantai 21. kesäkuuta 2013

Mansikka-raparperi-punaherukkakakku

Kenties muillakin kuin minulla on pakastimen tyhjennys käynnissä. Tähän kakkuun käytin punaherukkaa ennakkoluulottomasti raparperin kera. Hyvää oli ja kaikki meni juhannuksen vietossa.





Pohja:

150g kaurakeksiä
n.50g margariinia

Täyte: 

1 dl Raparperikompottia*
1 dl punaherukkasosetta
6 liivatetta
2,5 dl kermaa
400g rahkaa
1/2 dl steviasokeria
1 rkl vaniljasokeria

Hienonna keksit ja lisää sula margariini. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka. Lisää sokerit ja kiehauta mehutilkka ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä hetki. Lisää sitten koko ajan vatkaten täytteen joukkoon. Jaa täyte kahtia. Lisää toiseen punaherukkasose ja toiseen raparperikompotti. Levitä punaherukkatäyte vuokaan ja lisää sitten raparperitäyte sen päälle. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin mieluiten seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla! Huom! Lisäsin hitusen vihreää elintarvikeväriä raparperitäytteeseen.

*Raparperikompottia varten pilkoin 4dl raparperipaloja ja käytin 1dl sokeria. keitin raparperiä ja sokeria kattilassa kunnes raperperit on pehmeitä. n.10-15 min. Jäähdytä. Ihan koko määrää ei kakkuun mennyt, loput voi käyttää vaikka rahkaan.

 

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuollaisen kakun kanssa kelpaa Juhannusta viettää. :) On niin herkullisen näköinen. Hyvää Juhannusta sinullekkin.!

    VastaaPoista
  2. kiitos Napsu ja weewa sinun blogisi oli tosi kiva tuntuinen..onnea matkaan teille!

    VastaaPoista