torstai 9. kesäkuuta 2016

Kakun tekijän vinkitJuhlat tulossa ja kakkua pitäisi saada pöytään? Hiki tulee jo pelkästä ajatuksesta..mitä jos kaikki meneekin pieleen? Tässä pieni tietopaketti täytekakun tekoon millä ehkä onnistut väistämään karikot!


Muoks. Olisin kiitollinen kysymyksistä jos teille jäi tästä postauksesta! Ja typeriä kysymyksiä ei olekkaan!
Kakkupohja

Jos peruskakkupohja ei ota onnistuakseen niin kokeile ohjetta täältä. Useimmiten kananmunien koko vaihtelee joten on syytä käyttää puntaria. Punnitse raa'at munat ja kerro 0,7:llä. Näin saat tiedon sokerin määrästä. Punnitse myös jauhot sokerin määrän mukaan.

Jos jäi vielä jotain epäselvää niin lisää infoa tästä.
Valmistus:

Tee kakkupohja valmiiksi pakkaseen tai edellisenä päivänä. Kakku on helpompi leikata kun se ei ole tuore. Kakkupohjan voi myös täyttää pakastimeen valmiiksi.

Varaa aikaa ilman häiriötekijöitä. Punnitse tarkasti ja käytä aina huoneenlämpöisiä munia. Sokerin on syytä olla laadukasta hienoa sokeria tai siro sokeria. Vatkaa tarpeeksi kauan noin 10 minuuttia. Huomaat kuinka vaahto nousee koko ajan ylöspäin. Tee lopuksi kahdeksikko ja varmistut kuohkeudesta. Sihtaa jauhot käsin. Voit käännellä jauhot esim.vispilän avulla. Kaada vuokaan ja huomaa lämpötila 180 astetta.
Riittoisuus:

Entäs jos kakku loppuu? Yleisin laskutapa on , että 1 munasta syö kolme ihmistä. Jos makeaa tarjottavaa on muutakin niin tämä pitää yleensä hyvin kutinsa. Jos kakku on ainoa tarjottava niin tekisin yhden ylimääräisen kakun.

Kokoa kakku vuokaan niin saat varmimmin tasaisen kakun. Se myös suojaa sitä jääkaapissa.


Kostutus:

Kostutuksen määrä riippuu pohjasta, mutta noin määrä on 2dl nestettä 4 munan kakulle.
Kostutukseen voi käyttää sokerivettä, limuja tai mehua ja jotkut käyttää vaniljalla maustettua maitoa.
Älä käytä liian märkiä täytteitä tai jos käytät niin huomioi se kostutuksen määrässä.
Suosittelen lämpimästi kakkujen alle kakkupahveja. Niillä saa helpommin siirreltyä kakkua esim.tarjottimelle ja kylmään. Useista kaupoista jo löytyy, mutta varmimmin saat kun tilaat leivontatarvikeliikkeestä.
Täyttö:

Jos täyte on jämäkkää niin helppo tapa täyttää kakku on käyttää pursotinpussia. Sillä saa annosteltua sopivan määrän täytettä tasaisesti. Leikkaa kakku kolmeen tai neljään osaan. Alin pohja on yleensä tiiviimpi ja sen laitan alimmaiseksi. Käännän pohjan niin päin, että paistopuoli tulee "piiloon"täytteen alle. Ja kun kakusta ottaa palan niin se on siisti ja houkutteleva eikä pohjaa näy. Tästä on monia koulukuntia, mutta itse opin koulussa tämän tavan. Muut pohjapalat asettelen täytön mukaan järjestyksessä vähän riippuen minkälaisesta kakusta on kyse. Sokerimassakakussa otan yleensä kakkupohjan terävyydestä hyödyn irti kun taas kermakakussa ei ole niin väliä.

Sain valmistumis lahjaksi kondiittorin salkun ja paletteja näkyy kaksin kappalein vasemmalta.

Kuorrutus:

Kakku kannattaa kasata kakkupahvien päälle tai suoraan tarjottimelle jos kakkupahveja ei ole.

Kuorrutukseen kesäaikaan on vispikerma kestävämpi enkä suosittele kuohukermaa. Kuohukerma myös juoksettuu helpommin moussetäytteissä. Jos kakku on ollut pakkasessa on sitä helppo siirrellä ja hieman vielä kohmeisena kuorruttaa niin kerma pysyy hyvänä päällä. Laitan usein kerman joukkoon hieman rahkaa tai tuorejuustoa niin se pysyy napakkana pursottaa. Kakun sivuille kannattaa levittää ensin ns.murukerros jotta seuraava kerros on helpompi levittää. Käytä kerman levittämisessä palettia jos sellainen sinulta löytyy.

Ole suhteellisen nopea kun käytät kermaa. Laita kakku välillä kylmään äläkä seisota sitä liian kauan pöydässä.

Koristelu:

Jos mietit koristelua niin voit ajatella vaikka juhlan teemaa, värejä, päivänsankaria tai etsiä inspiraatiota luonnosta, kakkublogeista ja pinterestistä. Luonnonkukat on nyt todella pinnalla ja niillä loihtii kakuista todella kauniita. Lisää infoa täältä.

Täältä löydät ohjeita kakun koristeluun.http://lempikakku.blogspot.fi/2013/01/kakun-koristelu-tasapaino.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti