torstai 18. helmikuuta 2016

Arvostelussa: Kunnon Leipää

*Kirja saatu arvostelukappaleena


En omista yhtäkään leipäkirjaa ja siksi innostuin kun sain tilaisuuden tutustua sellaiseen. Miellän itseni enemmän kondiittoriksi ja ehkä siksi aihe kiinnostaakin. Kehitettävää kun riittää. Håkan Johansson on kansainvälisen Bakery Masters 2014-kilpailun voittaja. Takasivulta löytyy Håkanin tarinaa enemmän ja minusta on aina kiva tutustua paremmin leivonnan ammattilaiseen. Mistä on aloittanut ja mitä kautta on päässyt tähän pisteeseen.

Kirja opastaa hyvin leivonnan saloihin ja antaa vinkkejä siihen miten saa kotioloissa kunnon leipää. Kirjassa käydään läpi välineet, raaka-aineet, leivontatermistö ja vinkit mm. leivän säilytykseen.
Sana luotettava tuli heti mieleen kun aloin kirjaa käymään läpi. Keskitytään olennaiseen eikä rönsyillä..Se on hyvä!


Opastusta annetaan esimerkiksi hapanjuureen leivotuista leivistä, patonki, kateleivät, ruisleipä, limppu, näkkärit ja ja leipien maustamiseen. Kirjan lopussa on osio makeille herkuille sekä esitellään voittajaleipomukset.

Kirja on kikkailematon ja erittäin luotettava teos alan mestarilta. Kuvat on todella kauniita, rouheita ja rustiikkisia. Ei mitään liikaa eikä liian vähän. Luulempa, että pärjään tällä kirjalla aika pitkälle kun alan leivontahommiin. Aion kokeilla kirjasta ainakin näkkileipää, juureen tehtyä leipää sekä kaunista unikkoleipää ja ehkä noita kauniita wienereitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti