tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ristiäiskakku

Sain kunnian valmistaa  pienen pojan juhlaan suolaiset ja makeat kakut. Koristelusta on saanutkin täälä vihiä jo ennakkoon sokerimassasta tehtyjen tossujen ja ruuusujen kautta. Haastetta kakkujen tekoon aiheutti helle joka sattui sopivasti kakkujen teon kohtaan. Täyte onnistui juoksettua ekalla kertaa, mutta toisella kerralla onneksi onnistui..ja muutinkin hieman taktiikkaa ja vähensin liivatteiden määrää. Kakut tehtiin laktoosittomiksi ja ostin Valion uutuus rahkaa, makea mansikka joka on laktoositonta ja sopii ihan loistavasti mansikkamousseen.



- Vaaleat kakkupohjat (2x20h)

- Lemoncurd kerma
- Mansikkamousse 
- Kostutus sokerivesi+sitruuna
- toiseen kakkuun eksyi lisäksi banaania

- Kreemi ja sokerimassa
- pursotukset värjättyä valkosuklaata


Kakkujen kuvaamisessa tuli kiire..niin kiire :)

Onnea Lukas komeasta nimestä <3


Sain koristeluun vapaat kädet, ainoastaan jotain sinistä toivottiin..tein toisesta kakusta sitten hieman erilaisen..

Mitä mieltä muuten olette laktoosittomista tuotteista ja niiden toimivuudesta? kerma kyllä vatkaantuu vaikkakin siihen menee tovi. Huomasin, että tuorejuustoja ei ole kyllä liikaa laktoosittomana. Voileipäkakuissa siis hieman vähemmän makuvaihtoehtoja jos haluaa niitä käyttää.

6 kommenttia:

  1. Hienot kakut olet tehnyt! :)
    Itse teen kovasti laktoosittomana ja olen blogiin jotain juttua laittanutkin. Itseä harmittaa juuri tuo tuorejuustojen vähyys (kaikkea muuta on jo kivasti). Minä teen jonkun verran noita voileipäkakkuja ja laktoosittomana ei löydy kuin violan maustamatonta ja sekin on vähärasvainen ja aivan erilaista kuin normaalirasvainen! Maussa joutuu siis tinkimään ja se ei ole mukavaa. Makeita saakin sitten ihan kivasti, esim violan mango- ja sitruunatuorejuustot. Tässäkin olisi markkinarako jollekin! Markkinoille tarttis saada laktoositon normaalirasvainen tuorejuusto ja laktoositon yrttituorejuusto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tykkään tosi paljon pirkan laktoosittomasta vispikermasta. On hyvää pursotettavaa ja siitä saa mahtavat kinuskit ym :) Suosittelen!

      Poista
  2. Käytin juuri violan laktoositonta yrttituorejuustoa voikkareissa. Oikein piti alkaa itseään epäilemään, mutta kyllä siinä "Laktoositon" luki :)Näin siis tampere ja Citymarket. Kiitos vinkistä pirkan laktoosittomaan kermaan!! Kummallista ettei tuorejuustosta ole tehty laktoositonta versiota normirasvaisena! Mahtavaa, että Valio teki esim.uutuusmaun "makea mansikka" laktoosittomana!! On muuten kovasti suosittu tuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kyllä nähnyt violalta tuota laktoositonta yrttituorejuustoa! Täytyypä katsoa paremmin ensi kerralla :) Käyn kyllä paljon meidän kylän K-kaupassa ja siellä ei välttämättä ole ihan kaikkea. Nuo Valion maustetut rahkat on aivan ihania leivonnassa ja ovat vielä kaikki laktoosittomia :) (valkosuklaa-lime on hyla) Eniten menee vaniljaa mutta tuo uusi mansikka on myös ihana, teinkin juhannuksena siitä täytteen kakkuun :)

      Poista
  3. Täältä löysin Violan laktoosittomat tuotteet

    http://www.valio.fi/viola/?snsrc=aws_f1ea79df628b413fff4c1d4b6b8c6a4522990337264&snkw=viola%20tuorejuusto&gclid=CMyHwtCCt7gCFZB3cAodSTQAVg

    Sieltä klikkaa laktoosittomat..nyt vaan kauppiaalle tilauspyyntöä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, oli muuten mahtavat sivut! :D Ihania reseptejäkin! Nyt vaan odotellaan, että joku hoksaa tuoda markkinoille sen normaalirasvaisen tuorejuuston laktoosittomana. Kunnolla rasvainen Marscarpone olisi varmaan jo liikaa pyydetty ;D

      Poista