tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pikku ruusuja

Sain vapaat kädet kakkuprojektiin ja päätin tehdä ainakin yhdeksi vaihtoehdoksi kakun koristeeksi näitä helppoja pikku ruusuja.  Katsotaan sitten mitä kakkuun koristeeksi lopulta päätyy :)






Kauli sokerimassa ohuehkoksi pitkämäiseksi levyksi. Älä kauli kuitenkaan liian ohueksi. Muutamaan kertaan kun tekee niin huomaa kyllä sopivan paksuuden.



Leikkaa reuna suoraksi veitsellä. Ohenna reunaa esim.lusikan avulla. Leikkaa suikale veitsellä irti. Leikkaa toinen pää suoraan ja toinen pää vinoon niin saat ruusuun luonnollista muotoa helposti.



Kostuta sormenpää veteen ja sivele hieman suikaleeseen jotta se on helpompi rullata. Ala sitten rullata suorasta päästä kohti vinoa. Noin 4cm voi olla sopiva pituus riippuen kuinka isoja kukkia haluat. Purista hieman ruusun tyveä kiinni ja leikkaa tarvittaessa liika sokerimassa pois. Aseta kuivumaan haluamaasi asentoon. Ruusuita tulee ihan kivan näköisiä ilman ohentamistakin.


1 kommentti: