sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Liha-kala voileipäkakku

Tein vapuksi voileipäkakkua. hyvä voileipäkakkureseptini oli ollut kadoksissa monta vuotta kunnes löysin sen erään kansion välistä..JeeNauru!Toivottavasti siitä on iloa muillekin.Mietin kumpaako tekisin..liha vai kalakakkua..sitten päätin yhdistää molemmat!Vinkki!Tilli sopii kalapuolen koristeeksi ja erottaa kivasti puolet toisistaan.Tässä tapauksessa se tilli vaan jäi kaupunkiin...


tummaa leipää
vaalea leipää(paahtoleipä)
1 prk kermaviiliä
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g ruohosipulin makuista tuorejuustoa
Kurkkusalaattia
200g kinkkusuikaletta
150g kylmäsavustettua lohta(kannattaa hankkia enemmän jos haluaa myös koristella kakkua, itsellä kalaa jäi hieman liian vähän..)
kostutukseen kasvislientä

1.Yhdistä kermaviili sekä tuorejuusto.Puolita massa.Lisää toiseen puolikkaaseen pilkottu kala.Ja toiseen pilkottu kinkkusuikale.Älä pihtaa kaupassa kinkusta..halvin ei välttämättä paras.Mausta kinkkumassa ripauksella pippuria ja aromisuolaa.Kalamassa ei välttämättä tarvi mitään mausteita.
2.Vuoraa 20-22 cm vuoka tummalla leivällä.Kostuta ja levitä ensin kurkkusalaatti ja toiselle puoliskolle kalatäyte ja toiselle lihatäyte.Jatka vaalealla leivällä ja jatka kunnes kakkuvuoka on reunaan asti täynnä.
3.Anna maustua seuraavaan päivään.Irrota irtoreunavuoka ja aloita kakun päällystys. Vatkaa 75g voita ensin kuohkeaksi ja lisää tuorejuustoa 100-200g.(valitettavasti en tarkkaillut määrää..kunnes voi ei enään maistuNauru)Levitä kakun päälle ja koristele.
Kinkkutäytettä jäi minulla yli mutta se maistui ihanalta leivän päällä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti