torstai 9. elokuuta 2012

Mantelisuklaakakku

Suklaakakun teossa ehkä haastavin vaihe on kakun kuorruttaminen. Työssä ollessani tein paljon suklaakuorrutettuja kakkuja ja edelleen tykkään, että niitä on haastavuudessaan juuri mukavin tehdä. Konditorioissa on hyvät suklaat käytössä ja monilla on omat suklaakuorrutesalaisuutensa. Yksi yhteinen tekijä kuitenkin löytyy kaikilta, Se joku kikka millä saa parhaiten lohkeavan sekä sileimmän pinnan. Monesti kuorrutesuklaaseen lisätään tryffeliä jolloin saadaan pehmeä ja leikkautuva ja samalla sileä kakku. Kakun voi kuorruttaa marsipaanilla, vaahtis tai sokerimassalla ohuelti jolloin suklaakuorrutteen levitys on helppoa ja jälki tasaista. Samaa voi kokeilla kinuskikakkuun. Mikään uusi juttu tämä ei ole vaan taas töissä opittua kikkailua. Leipomossa kun on vielä kaulintakoneet niin marsipaanin saa todella ohuelti kakun päälle. Jos tykkäät marsipaanin mausta voit kaulita massan vähän paksummaksikin. Sopii meinaan suklaan kanssa uskomattoman hyvin! Kenties vähän jouluinenkin maku..Käytin tarttumapinnaksi lemon curdia, mutta parhaimman tuloksen saa kunnon voikreemillä. Kuorruta kakku huolellisesti ja laita kylmään ja peitä marsipaanilla kun pinta kovettunut. Laita taas kylmään ja tee sillävälin suklaakuorrutus. Tulee mahtavan tasainen kakku!

Mantelisuklaakakku




(pohjan ohje hävinnyt, harmi!)

1 pss Dr.Oatker suklaakakkumousseaineita
Pinnalla Lemon Curd jonka päälle
marsipaania, (sokerimassaa, vaahtokarkkimassaa)

Kuorrutus Suklaacanachella:
150g Brunberg tumma suklaa
1 dl flora kuohu 26%
1 tl voita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti